Ingezonden persbericht


'De Milieuridders'

Aflevering 003 / Uitzending 21 oktober 2005

Rob Muntz & Paul Jan van de Wint zijn inmiddels gegrepen door het milieuvirus en bestoken 26 weken lang de vaderlandse beeldbuis als 'de Milieuridders'.

De nieuwe omroep LLiNK heeft hen bereid gevonden zich tot het uiterste in te spannen om de wereldburger 'praktisch idealisme' bij te brengen. De 'echte' misstanden worden uit handen gegeven. Paul Jan van de Wint: "Het liefst hadden we een soort milieu-incassobureau opgericht, maar dat lukte niet. We hebben nu een prima alternatief gevonden in de vorm van de Broertjes."

Het conflict tussen Rob Muntz en Georgina Verbaan is bijgelegd, dus is ook zij weer van de partij. Uiteraard is de lieftallige Anna wederom - op haar geheel eigen wijze - aanwezig.

Deze week bezoeken 'De Milieuridders' een rundvee-opvangtehuis voor levenslustige koeien en in een filmpje wordt getoond welke brute vormen van dierenmishandeling er plaatsvinden tijdens zogenaamde volksfeesten. Ze besteden aandacht aan een project met Amsterdamse buurtkinderen die zwerfvuil verzamelen en de Broertjes gaan met een rattenvanger mee en consumeren het vlees, met satésaus. Ondertussen bezoeken 'de niet-verhakselde eendagskuikens' de studio en is er op de kliklijn een oproep binnengekomen over 'illegale Chinezen.'

Het credo van Muntz en Van de Wint: "Mensen houden meer van dieren dan van Jezus!"

'De Milieuridders' - aflevering 3: vrijdag 21 oktober (20.22 uur) Nederland 3 - LLiNK. .Einde persbericht


---



Ingezonden persbericht