TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-10-2005

Televisie
OBERON
Uitzending vrijdag 21 oktober
Nederland 2 - 20.30 uur

De wetten van oberon blijken hard

In de tweede aflevering van OBERON beseffen de bewoners van het armenhuis hoe hard de Middeleeuwen kunnen zijn. Hard werken, gebrek aan comfort en weinig hygiëne valt hen ten deel. Maar ook de edelen hebben het niet gemakkelijk, want de wetten van OBERON beperken de vrijheden van arm en rijk. En wie de wetten overtreedt, wordt zwaar gestraft...

In het psychologische spelprogramma OBERON maken zestien deelnemers (acht Nederlanders en acht Vlamingen) een tijdreis naar de Middeleeuwen en gaan met elkaar de strijd aan om de titel koning/koningin van OBERON te veroveren. Raadsheer Zebardyn (Huub Stapel) staat de kandidaten bij met raad en daad en gaat op zoek naar diegene die deze koninklijke titel verdient.

Voor wie de eerste aflevering van OBERON heeft gemist, is er een herkansing op donderdag 20 oktober. Om 22.00 uur is op Nederland 2 de herhaling van aflevering 1 te zien, na het UEFA Cup-duel Dnjepr Djnepropetrovsk - AZ.

Via de multimediale belevingssite www.tros.nl/oberon kan de kijker de ontwikkelingen van het koninkrijk OBERON op de voet volgen. Daarnaast vormt de site een informatief luik waarin het leven in de Middeleeuwen en de Lage Landen anno 1350 uitgebreid beschreven wordt.