Llink



MoveYourAss TV afl.5

uitzending(en)

vr 21 oktober 2005 van 19:55 uur tot 20:25 uur op NED3

deze aflevering

Slapeloze nacht
Tijdens de nacht van de Verenigde Naties in Amsterdam wordt de strijd beklonken voor de titel jongerenvertegenwoordiger voor de VN 2006. Wie zijn de kandidaten en nóg belangrijker, wat gaan ze in New York eigenlijk doen als jongerenvertegenwoordiger? MoveYourAss laat het je allemaal zien.

Kijk op de site voor het programma van deze nacht: www.dewereldvandevn.nl

Maak je wereld een beetje groter
We leven in een hele kleine sociale wereld, terwijl de wereld economisch gezien veel mondialer is. Yehudi van der Pol werkt voor de organisatie Baobconnections. Via internet wil Baobab de leefwereld van jongeren een beetje groter maken. Uren kan Yehudi hierover praten. In Visionaries krijgt hij al een paar minuten.

Neem alvast een kijkje bij Baobab www.baobabconnections.org

Waarom zijn de bananen krom?
Volgens de 'Maak recht wat krom is' campagne omdat ze verre van eerlijk geproduceerd worden. Eline ging polshoogte nemen bij jongeren die zich inzetten voor eerlijk geproduceerde bananen: Bananas 4 Justice. Eline is hier getuige van een banaanslag en mag zich te buiten gaan aan het eten van overéérlijke bananensplits, wel mét overéérlijke chocoladesaus natuurlijk.

Ben je ook voor eerlijke bananas? Teken dan hier: www.maakrechtwatkromis.nl

Foodfight

Afgelopen zondag 16 oktober was het Internationale Wereldvoedseldag. Johan vierde deze dag in de Melkweg in Amsterdam. Kijk hoe hij mee vocht in de Fight Evil Food, de FairFood Hongerquiz en de Handel tegen Honger.

Ook strijden tegen de honger? Word 'dagdeler' en sta de helft van je loon van één werkdag af aan een voedselproject in een ontwikkelingsland.