Llink


LLinke Soep Afl. 7

uitzending(en)

vr 21 oktober 2005 van 20:00 uur tot 21:00 uur op Radio 1

deze aflevering

Presentator Marcel heeft er al de hele week zin in: LLinke Soep gaat helemaal over vrouwen.

Dakloze tienermoeders

Als er een groep vrouwen in Nederland is die het niet makkelijk heeft, dan zijn het dakloze tienermoeders. Om hen een leuke dag te bezorgen, houdt de Dream Foundation zaterdag de 22ste een 'Droomdag' voor honderd dakloze tienermoeders en hun kids. Ze worden verwend met make-overs, lekker eten, workshops en een optreden van Ali B., om hun lastige situatie een dagje te vergeten.
Verslaggever Marijn bezoekt een opvanghuis voor dakloze tienermoeders in Rotterdam en helpt hen met 't naar bed brengen van de kids.

Nieuwe feministen

Na twee golven leek de vrouwenemancipatie in ons land wel meer dan voltooid. Niets is minder waar. Een groep jonge vrouwen, allemaal 35-, vinden het hoog tijd voor de derde feministische golf. Ze hebben een nieuwe vrouwenbeweging opgezet: V-Mania. Drie van hen komen vertellen waarom de Nederlandse vrouw nog steeds niet geëmancipeerd is.

Big Bother

De Big Bothermeiden gaan shoppen! Wordt 't de Hennes, of zijn de hiphonest merken Kuyichi en Gsus ook een optie? Een lekker scrubje, een mooie mascara of een dure parfum: altijd lekker om jezelf mee te verwennen. Maar kopen ze die dingen bij de Bodyshop, of toch liever bij de Douglas of Ici Paris? Lees hier meer...

Proefdieren

De Big Bothermeiden komen er niet uit, maar veel andere mensen ook niet. Wordt er mascara in konijnenvachtjes gesmeerd en lippenstift in kattenoogjes? Of is dat al lang verleden tijd? Kortom: hoe zit het nou precies met proefdieren en cosmetica? Presentator Marcel verschaft licht in de duisternis en praat met Proefdiervrij en de Nederlandse Cosmetica Vereniging.