Gemeente Zwolle

Het 'College op Bezoek'; B&W in traject bij PaRT- Zwolle

Houtbewerking, knutselhoek, verstelwerk, productiewerk: PaRT- Zwolle is vrijdag 21 oktober 2005 gastheer van het Zwolse college. Burgemeester en wethouders zijn van 09.00 en 11.45 uur te gast.

PaRT-
PaRT- is een organisatie die in de regio West-Overijssel begeleiding en/of ondersteuning biedt aan mensen met een psychiatrische en/of psychosociale problematiek, op het terrein van werk en dagbesteding. PaRT- helpt cliënten om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Dit gebeurt ondermeer door:
* trajectbegeleiding naar werk

* begeleiding naar sociale activiteiten (Maatjeswerk)
* (re)creatieve en educatieve activiteiten
* arbeidsmatige activiteiten

Programma
Het programma begint om 09.00 uur met een ontvangst bij het Centraal Bureau aan de Burgemeester Roelenweg 9. Daarna krijgt het college kort informatie over verschillende onderdelen van PaRT-.
Om 10.15 gaat het college 'op locatie', verdeeld in twee groepen. De ene groep gaat naar PaRT- Activiteitencentrum aan de Bagijnesingel 27. In het Activiteitencentrum is ondermeer een balie waar cliënten samen eten (koken), een knutselhoek, een 'afdeling' houtbewerking en een kledingzaakje waar verstelwerkzaamheden worden verricht.
Groep twee gaat naar PaRT- Productiewerk aan de Boerendanserdijk 35 (Berkum). Hier worden uiteenlopende productiewerkzaamheden verricht. Op beide locaties krijgt het college informatie en knoopt gesprekken aan met deelnemers en medewerkers.
Om 11.15 uur wordt het bezoek gezamenlijk afgerond aan de Boerendanserdijk, waarna het gezelschap om 11.30 uur terugkeert naar het Centraal Bureau aan de Burgemeester Roelenweg. Het programma is om 11.45 uur afgelopen.

'College op Bezoek'
Het 'College op Bezoek' is een initiatief waarbij burgemeester en wethouders éénmaal in de twee weken een ochtend te gast zijn bij inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, enz. Zij werken zoveel mogelijk mee met de reguliere werkzaamheden / nemen deel aan de reguliere activiteiten. Het college krijgt op deze manier een goede indruk van wat er zoal leeft en gebeurt in de stad. De bezoeken zijn gekoppeld aan een thema, een actualiteit of vinden plaats op uitnodiging of spontaan.