Siennax

http://www.siennax.nl

DUTCH RELEASE

Alfresco en Siennax introduceren een veilige gehoste service voor Enterprise Content Mangement

Alfresco en Siennax worden Partners

AMSTELVEEN----21 oktober 2005 - Siennax heeft de samenwerking aangekondigd met Alfresco, de eerste provider van een Open Source Enterprise Content Managent oplossing. De samenwerking betreft de levering van een veilige, gehoste dienst voor Enterprise Content Management (ECM). Traditionele ECM systemen werden gebouwd op basis van technologie uit de jaren negentig. Alfresco is gebouwd op basis van Spring, Java Server Faces en Web Services die waarborgen dat beheerslasten, complexiteit en de kosten van implementatie fors worden verlaagd.

Siennax biedt de ECM van Alfresco aan op basis van haar Utility Computing Platform. De inrichting van het Platform maakt mogelijk dat klanten op basis van een 'pay as you go' model betalen voor de diensten en capaciteit die zij daadwerkelijk afnemen. Siennax is de eerste Europese provider die gecertificeerd is conform de Trust Services Certification. Deze standaard is opgezet door de AICPA, American Institute of Certified Public Accountants en de CICA, Canadian Institute of Chartered Accountants.

'Een van de oorzaken dat het ASP of 'hosted' model voor Enterprise Content Management Systemen niet aan de verwachting voldeed is dat de gehoste ECM Systemen aanzienlijk minder functionaliteit bieden dan de 'interne' ECM-systemen. Daarbij komt dat ECM-Systemen, die zijn ontwikkeld voor intern gebruik, vaak niet goed performen in een gehoste omgeving' zegt Michiel Steltman, CTO van Siennax. 'Alfresco heeft deze werkwijze op zijn kop gezet en biedt bedrijven als Siennax de mogelijkheid een hoogwaardige ECM oplossing aan een veel bredere markt te kunnen aanbieden'.

De Trusted Services certificering van Siennax en de leidende open source auditing en veiligheid die door Alfresco worden geboden, geeft klanten de mogelijkheid invulling te geven aan de verhoogde eisen die worden gesteld aan interne controle in een compliance-gedreven omgeving. ECM ligt aan de basis van het managen van nieuwe juridische-, controletechnische- en kwaliteitsstandaarden. De Alfresco software is echte 'zero footprint'-ECM waarin geen ActiveX of Java Applets aan de klantzijde worden vereist. Alfresco is eenvoudig in te richten en gebruikers kunnen zonder administratieve rompslomp worden uitgenodigd om in groepen te participeren. Omdat het systeem 'open' is en standaarden gebruikt als JSR-170 en web services kunnen klanten het systeem zowel intern als via het internet gebruiken. Dit geldt ook voor eventueel maatwerk, dat eenvoudig te ontwikkelen is, door het gebruik van industriestandaarden.

'Onze ervaring in het bouwen van Enterprise Content Management Systemen over een periode van 15 jaar betekent dat we begrijpen welke eisen worden gesteld aan zowel intern als gehoste systemen', zegt John Newton, CTO van Alfresco Inc. 'Onze 'zero footprint' software maakt het mogelijk dat klanten de software kunnen gebruiken zonder installatie of modificering van firewalls en beveiliging. Siennax is wat dit betreft de ideale partner om onze software te hosten'.

De Open Source aanpak versnelt de vraag naar en het potentieel voor een multi-nationale inrichting van support. Alfresco heeft een grote en sterk groeiende community die bijdraagt aan de functionaliteit van de software en de internationalisering ervan. Alfresco kondigt vandaag eveneens aan dat de Nederlandse versie van Alfresco wordt vrijgegeven. Alfresco dankt Alex Revesz en Michiel Steltman, beiden van Siennax, voor hun bijdrage aan de totstandkoming hiervan.

Over Alfresco
Alfresco is het leidende Open Source alternatief voor Enterprise Content Management. Alfresco is er als eerste in geslaagd om de kracht van Open Source in te zetten in de markt van enterprise content managent waarbij een aanzienlijk lagere Cost of Ownership kan worden bereikt, dan bij de gesloten (proprietary) systemen. Alfresco is opgericht door een team van content management veteranen, waaronder de mede-oprichter van Documentum, John Newton en voormalig COO van Business Objects, John Powell. Alfresco is gevestigd in London. Voor meer informatie, bezoek www.alfresco.org.

Over Siennax
Siennax beschikt over ruime ervaring op het gebied van Application Management. Haar platformen zijn gebaseerd op het Utility model en zijn uitgerust met de meest gangbare technologieën als J2EE, Open Source, .Net en Oracle. In aanvulling hierop beschikt Siennax over doorontwikkelde methodes en procedures voor deployment van applicaties en het beheer ervan. Siennax is als eerste in Europa sinds 2003 Trust Services gecertificeerd. Mensen, procedures en technieken zijn allen onderwerp van onderzoek in het kader van deze door Deloitte op jaarbasis uitgevoerde audit.. Siennax beheert vele bedrijfskritische applicaties en biedt de hoogste garanties op het gebied van veiligheid en beschikbaarheid, tegen de laagste kosten. Voor meer informatie, bezoek www.siennax.nl.

Media Contacts:
Anita Osinga
www.siennax.com
pr@siennax.com