Politie Flevoland

Weg afgezet wegens aanrijding

Dronten 21-10-2005 - Door een aanrijding waar niemand bij gewond raakte maar waarbij wel schade was, is de Hanzeweg donderdagmiddag ongeveer drie uur voor het verkeer afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

Aan de hand van de verklaringen kan het volgende opgemaakt worden. Opmerking hierbij is dat de verkeersongevallendienst nog een onderzoek uitwerkt. Een trekker met een transportband reed richting Kampen. Daarachter reden drie autos. Bij de brug over de Hoge Vaart raakte de transportband los en kwam op de andere weghelft terecht tegen een vrachtwagen met oplegger. De band kwam weer op de weghelft richting Kampen tegen een van de autos. Deze auto kwam deels op de andere weghelft en werd geraakt door de vrachtwagen. De vrachtwagen verloor zijn spanbanden en lading betondelen. De spanbanden veroorzaakten schade aan een van de autos en de betondelen beschadigden het wegdek en fietspad. Niemand raakte gewond. Wel was er schade aan de voertuigen en het wegdek. De 20-jarige chauffeur (uit Dronten) van de trekker krijgt een proces-verbaal.

Wie, wat
De verkeersongevallendienst van de politie deed ter plaatse onderzoek. Agenten regelden onder andere het verkeer en verhoorden de betrokkenen De Provincie heeft de wegafsluitingen verzorgd. De betonplaten zijn door het bedrijf zelf verwijderd. De brandweer heeft het wegdek afgespoten.