Politie Hollands Midden

Datum: 21 oktober 2005


---
Katwijk Jongen schiet met gasdrukpistool op (water)vogels

De politie hield donderdag 20 oktober, rond 16.00 uur, op de Van Egmondstraat een 17-jarige jongen uit Katwijk aan. Een agent zag vanuit zijn woning dat twee jongens met een gasdrukpistool op (water)vogels aan het schieten was en achterhaalde de 17-jarige. Zijn maat ging er vandoor. De verdachte verklaarde die middag naar de Zanderij te zijn gegaan om op (water)vogels te gaan schieten, onder meer in de Zandsloot. De politie stelde vast dat hij om en nabij de 40 patroonballetjes verschoten moest hebben. Voor zover bekend is, ook uit eigen verklaring van de verdachte, zijn er geen (water)vogels gedood of gewond geraakt. De politie heeft het wapen in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordwijk Mishandeling De politie heeft op donderdag 20 oktober, omstreeks 02.00 uur, een 26-jarige Noordwijkerhouter aangehouden op verdenking van mishandeling. Op de Grent was het onrustig geworden waarna de verdachte een 19-jarige jongen uit Sassenheim en een 19-jarige meisje uit Voorhout in het gezicht had geslagen. Later heeft de verdachte ook een 34-jarige Noordwijker met een vuist in het gezicht geslagen. Alle drie de slachtoffers hebben aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft in deze zaak inmiddels een aantal getuigen verhoord en zal in de loop van de week nog een aantal getuigen verhoren. De Noordwijkerhouter is in vrijheid gesteld, de politie heeft tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Man mishandelt vrouw

De politie hield op donderdag 20 oktober, rond 19.00 uur, in een woning aan de Valeriusstraat een 42-jarige man uit Leiden aan. De man was daar op bezoek bij familie. Vermoedelijk door zijn stemming, de man was dronken, ontstond er ruzie waarbij hij een 49-jarige vrouw uit Dordrecht mishandelde. Hij pakte de vrouw bij de keel en sloeg haar. De politie die na de melding snel ter plaatse was rekende hem in. Daarbij verzette hij zich tegen de agenten. De verdachte is ingesloten. Vandaag zal hij worden verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling, bedreiging en verzet.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na bedreiging De politie heeft een 22-jarige Gouwenaar aangehouden wegens het bedreigen van een 26-jarige Alphenaar. De Alphenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. Op donderdag 20 oktober, omstreeks 18.40 uur, is de Alphenaar op het Ridderhof bedreigd met een steekwapen door een man. De Alphenaar had twee mannen zich opvallend zien gedragen bij auto's. Hij had hier naar gekeken en de mannen waren op hem afgestapt. Na het uiten van bedreigingen zijn de twee mannen weggefietst en heeft de Alphenaar de politie ingeschakeld. Tijdens een zoektocht in de omgeving konden agenten de Gouwenaar aanhouden. De aangever heeft hem tijdens een spiegelconfrontatie herkend. De Gouwenaar is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de tweede verdachte voort.

Ter Aar Aanrijding De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding. Op donderdag 20 oktober, omstreeks 13.30 uur, ontstond er een aanrijding tussen twee personenauto's. Vanuit de richting van de Kerkweg en gaande in de richting van Aarlanderveen reed een 21-jarige man uit Nieuwkoop op de Korteraarseweg. Op dat moment reed er vanuit een oprit van een woning een 73-jarige automobilist uit Ter Aar de Korteraarseweg op. De 73-jarige man gaf geen voorrang aan de 21-jarige automobilist waardoor de aanrijding ontstond. Door de kracht van de botsing liep de 73-jarige man nekletsel op, hij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Nieuwkoper is door de eerstehulpdienst onderzocht en kon zijn weg vervolgen.

Woubrugge Busje en motor te water De politie spoedde zich donderdag 20 oktober, omstreeks 15.35 uur, naar de Herenweg waar een ongeluk had plaatsgevonden. Een busje en een motor waren te water geraakt. Vermoedelijk is het busje op de verkeerde weghelft terecht gekomen, de motorrijder kwam hem tegemoet rijden. De motorrijder is uitgeweken en is vervolgens in de sloot beland. Ook het busje is in de sloot terecht gekomen. De motorrijder (identiteit onbekend) is door een omstander uit het water gehaald en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van het busje, een 26-jarige man uit Alphen, is niet gewond geraakt en is overgebracht naar het bureau. Vermoedelijk is hij in zijn auto het bewustzijn verloren, waarna hij op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. Hij is in het kader van het onderzoek als verdachte gehoord en zijn rijbewijs is ingevorderd. De Alphenaar kan zich niets meer herinneren van het ongeval. De verkeersdienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.

Nieuwerkerk uit den IJssel Poging beroving De politie van Nieuwerkerk is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte. Aangifte van poging beroving, waarbij een steekwapen werd gebruikt werd gedaan door een 20-jarige man uit Nieuwerkerk uit den IJssel. De man fietste op donderdag 20 oktober, omstreeks 23.45 uur, over de Prins Alexanderlaan richting huis toen er een scooter kwam aanrijden. De twee passagiers op de scooter grepen de man bij de mouw en eisten zijn mobiele telefoon. Om dit kracht bij te zetten werd hij met een steekwapen bedreigd. De man gaf aan de eis geen gehoor, wist zich los te rukken en kon weg fietsen. Hij reed bij een vriend de tuin in, waarna de jongens op de scooter weg reden. De politie is een onderzoek gestart naar de poging tot beroving en verzoekt getuigen zich te melden.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --