Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht 21-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeerscontrole

OUDEWATER Op donderdagochtend heeft de politie tussen 10.50 uur en 11.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Biezenpoortstraat. Er werden 9 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en
1 voor het niet tonen van het rijbewijs.

Controle verlichting

MAARSSEN/ BREUKELEN Op donderdagavond tussen 20.00 uur 22.00 uur heeft de politie in Maarssen op de Straatweg, Maarssenbroeksedijk, de Verbindingsweg en in Breukelen op de Straatweg, een fietsverlichting controle gehouden.

Tien fietsers werden bekeurd voor het niet voeren van de fietsverlichting, één fietser werd bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht en drie automobilisten droegen geen autogordel en kregen eveneens een bekeuring.

Bromfietser onder invloed

MAARSSEN Op donderdagavond is een 25-jarige bromfietser uit Loenen aan de Vecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.45 uur zagen agenten de bromfietser rijden op de Straatweg zonder verlichting. Hij werd staande gehouden en onderworpen aan een blaastest, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 465 ug/l uit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval letsel

MAARSSEN Op donderdagmiddag is een 78-jarige bromfietser uit Maarssen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 16.05 uur reed de bromfietser over de Binnenweg in de richting van de Dwarsweg. Een 19-jarige automobiliste uit Maarssen reed uit een parkeervak en zag daarbij vermoedelijk de bromfietser over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De 78-jarige man kwam ten val. De traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is met hoofdletsel per ambulance vervoerd naar het UMC in Utrecht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Airbags gestolen
MAARSSEN In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in 4 autos op de Boomstede. Uit deze autos werden de airbags gestolen. De politie verzoekt getuigen die in de nacht van woensdag op donderdag op en rond de Boomstede iets opvallends heeft gezien, contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via 0900-8844.