ProRail

Persbericht

21-10-2005

Spoorwerkzaamheden tussen Zutphen en Lochem

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Volker Stevin Rail & Traffic het spoor vanaf het viaduct Deventerweg te Zutpen tot en met de spoorbrug over watergang De Berkel in Lochem. De werkzaamheden starten op vrijdag 21 oktober om 23.30 uur en gaan dag en nacht door tot en met maandag 24 oktober, 06.00 uur. Als gevolg van het werk rijden er op 22 en 23 oktober geen treinen tussen Zutphen en Winterswijk. Syntus zet bussen in.

Tegelijkertijd met de spoorvernieuwing past de aannemer de beveiliging van diverse overwegen op het traject Zutphen-Winterswijk aan. Dit heeft te maken met een verhoging van de snelheid waarmee treinen mogen rijden op het spoorbaanvak. Als gevolg van de werkzaamheden worden deze overwegen gedurende verschillende periodes voor alle verkeer geheel afgesloten.

* Overwegen Lage Lochemseweg, Weg langs Aaldrik en Lochemseweg Afgesloten vanaf zaterdag 22 oktober, 00.30 uur tot en met maandag 24 oktober, 06.00 uur.

* Overwegen Damlaan, Kapperallee, en Almenseweg Afgesloten vanaf Zaterdag 22 oktober, 21.00 uur tot en met zondag 23 oktober, 09.00 uur.

Omwonenden van het spoor zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en overwegafsluitingen. Voor meer informatie over eventuele wegafsluitingen adviseert ProRail de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.syntus.nl.

Verhoging baanvaksnelheid

Vanaf volgende week zullen de treinen op het traject Zutphen-Winterswijk sneller gaan rijden, namelijk 120 in plaats van de huidige 100 kilometer per uur. Doordat ProRail de zogenaamde âbaanvaksnelheidâ verhoogt, kan Syntus haar dienstregeling beter aansluiten op de dienstregelingen van andere openbaar vervoerders. Reizigers krijgen bijvoorbeeld meer tijd om over te stappen. Snellere treinen vergen een technische aanpassing aan de elektronica van onder andere de overwegbeveiliging. De aannemer voert deze werkzaamheden komend weekeinde uit.