Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek rijvaardigheid roekeloze bestuurder

Kerkdriel 21-10-2005 - (01)

Een 18-jarige automobilist, die sinds een maand zijn rijbewijs heeft, is donderdagavond dit rijbewijs alweer kwijt geraakt door zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag.

De videosurveillanceauto van de politie zag deze automobilist met 137 km/u. rijden op de Provincialeweg in Rossum. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Tijdens hun onderzoek haalde de bestuurder met hoge snelheid andere voertuigen in op momenten waarop de weg onoverzichtelijk was en ook tegenliggers reden. Daarbij overschreed de man onder andere ook de doorgetrokken streep en kon hij ternauwernood een vluchtheuvel ontwijken. Op verschillende momenten kon, door het anticiperende vermogen van andere weggebruikers, een aanrijding worden voorkomen.

In verband met de veiligheid in het verkeer, hebben de agenten hun achtervolging op sommige momenten moeten staken om een aanrijding te voorkomen. In Hedel is de automobilist staande gehouden en aangesproken op zijn gevaarlijke verkeersgedrag. Het rijbewijs van de bestuurder uit Kerkdriel is in beslag genomen en er wordt een onderzoek gestart naar zijn geschiktheid om een auto te besturen.