Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 21 OKTOBER 2005

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 18 oktober 2005 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning ex art. 3 Drank- en Horecawet aan G.C. Assorgia t.b.v. het uitoefenen horecabedrijf (pizzeria) in perceel Kerkplein 9-10; Ø Geweigerde standplaatsvergunning 2006 aan Circus Bavaria.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 18 oktober 2005 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende horeca-exploitatievergunning aan G.C. Assorgia t.b.v. perceel Kerkplein 9-10; Ø Geweigerde speelvergunning 2006 aan Circus Bavaria.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan E. Rotgans, Noord-Gesterweg 35 te Den Oever voor het kappen van 1 iep in de achtertuin.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 5 november 2005 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG te Hippolytushoef.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 13 oktober 2005:
- het oprichten van een carport op het perceel Bargengd 27 (lichte bouwvergunning);
- het oprichten van een carport op het perceel Bargengd 53 (lichte bouwvergunning).

B. Verleende bouwvergunning verzonden 21 oktober 2005:
- het oprichten van een woning op het perceel Koningsweg 50 (reguliere bouwvergunning);
- het samenvoegen van twee woningen en het oprichten van een aanbouw op het perceel Elft 39-41 (reguliere bouwvergunning 2e fase).

De onder A genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder B genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

WET MILIEUBEHEER

In het kader van de Wet milieubeheer hoeven bedrijven die voldoen aan de criteria omschreven in Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB) geen vergunning ingevolge deze wet te hebben. Deze bedrijven kunnen volstaan met een melding.

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer de volgende meldingen hebben ontvangen:

"Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer" van:
- Tobacco Service Holland B.V. voor een gedeelte van het pand Belterlaan 22, Hippolytushoef.

"Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer" van:
- VOF De Coupure voor een gedeelte van het pand Havenweg 5 in Den Oever.

De bedrijven dienen zich te houden aan de voorschriften die in de besluiten zijn opgenomen.

Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de afdeling Grondgebiedzaken, tel. 0227- 594387.

RAADSVERGADERING (10 november 2005)

Ingevolge artikel 19 van de Gemeentewet maakt de burgemeester bekend dat de gemeenteraad vergadert op donderdag 10 november 2005 aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Elft 15 te Hippolytushoef.

De agenda en de daarbij behorende voorstellen en ontwerpbesluiten liggen voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage vanaf heden.

Een uitgebreide publicatie volgt ongeveer een week voor de vergadering.

Hippolytushoef, 21 oktober 2005 Drs. J. Wittink, secretaris Drs. T.J. Lont, burgemeester