Lekstroom 10.00 uur

Utrecht 21-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Op stap

VIANEN- Op vrijdagochtend werden twee mannen aangehouden omdat ze inbrekerswerktuigen bij zich hadden.

Omstreeks 01.15 uur zagen agenten een auto verdacht staan bij een tankstation aan de Prins Bernhardstraat. Agenten keken in de auto en zagen een bonnetje van Mac.Donalds liggen met hierop de datum 20.10.2005 te 23.41 uur. Kennelijk waren de inzittenden nog niet zo heel lang uit de auto weg. Omdat de agenten het niet vertrouwden besloten ze de auto op afstand in de gaten te houden. Omstreeks 01.30 uur zagen de agenten dat twee jongens naar de auto slopen en instapten. Door agenten werd de achtervolging ingezet en de bestuurder kreeg een stopteken.

De twee mannen, in de leeftijd van 22 en 24 jaar werden gecontroleerd. In de auto lagen verschillende inbrekerswerktuigen en het duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek moet uitwijzen of dit duo nu daadwerkelijk ergens had ingebroken.

Snelheidscontrole

EVERDINGEN/HAGESTEIN- Op de Tienhovenseweg/ Vogelenzangseweg werd na klachten uit de buurt een snelheidscontrole gehouden. Van 15.45 tot 16.45 uur kregen 12 automobilisten een bekeuring omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 kilometer per uur.

Niet meewerken

NIEUWEGEIN- Op donderdagavond werd een man aangehouden omdat hij nog een straf moest uitzitten. Omstreeks 21.20 uur gingen agenten naar de Huifkardrift om een 33-jarige man uit Nieuwegein aan te houden omdat hij nog een straf moest uitzitten. De man had zich eerder die dag moeten melden, maar dit had hij nog niet gedaan. Hij vertelde dat hij meeging en dat hij nog wat spulletjes ging pakken. Eenmaal bij de voordeur bedacht de man zich toch en begon zich hevig te verzetten. Een agent zag zich hierbij zelfs genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Uiteindelijk kon de man toch mee naar het politiebureau waar hij zijn straf zal uitzitten.

Bedrijfsinbrekers aangehouden

NIEUWEGEIN- Op dondermiddag werden twee jongens aangehouden nadat ze gepoogd hadden in te breken aan een bedrijf aan het Helmkruid. Omstreeks 15.40 uur kregen agenten de melding dat er zou worden ingebroken in het bedrijf. Ter plaatse gekomen zagen agenten twee 15-jarige jongens uit IJsselstein lopen die voldeden aan het opgegeven signalementen en werden aangehouden en ingeloten voor verhoor.

Brand in loods

T GOY- Op donderdagmiddag ontstond er brand in een bedrijf aan de Wickenburghseweg. De oorzaak van de brand in onbekend en de politie doet hier onderzoek naar.Voor verdere details kunt u kijken op www.Houten.nl.