Stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht 21-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Mannen aangehouden na vechtpartij

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 oktober twee mannen aangehouden voor het plegen van mishandeling.

Omstreeks 02.10 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd bij een horecagelegenheid aan de Vinkenburgstraat. Ter plaatse zagen de agenten twee mannen vechtend op straat. De mannen werden uit elkaar gehaald en een van de mannen een 43-jarige man uit Breda - werd aangehouden. In een portiek in de buurt werd een tweede verdachte 40-jarige man uit Utrecht - aangetroffen. Uit diverse verklaringen bleek dat de twee verdachten onder invloed van alcohol een portier van de horecagelegenheid hadden aangevallen. Beiden werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Veelpleger aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT Bij de parkeergarage aan het Veemarktplein heeft de politie donderdagavond een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten in burger een man de parkeergarage aan het Veemarktplein binnengaan. De agenten vertrouwden het niet en hielden de man in de gaten. Op een gegeven moment sloeg de man een ruit van een auto in en pakte een laptop uit het voertuig. De 22-jarige verdachte uit Utrecht rende weg in de richting van de Fentener van Vlissingenkade. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. De man bleek een bekende veelpleger te zijn. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op Croeselaan vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een fietsster en een automobilist. Hierbij raakte de fietsster gewond.

Een 13-jarig meisje uit Utrecht reed omstreeks 18.45 uur op haar fiets over de Croeselaan. Ter hoogte van de Goesstraat wilde zij rechtsaf slaan. Een 36-jarige automobiliste reed op dezelfde weg en kon het meisje niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. Het meisje werd met beenletsel overgebracht nar het UMC Utrecht. De politie onderzoekt nog de toedracht van de aanrijding.

Man aangehouden voor belediging

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het beledigen van agenten.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Amsterdamsestraatweg een man zijn auto op het trottoir parkeren. De agenten spraken de 37-jarige man uit Utrecht aan op zijn gedrag en wezen hem op voldoende parkeergelegenheid iets verderop. De man begon direct de agenten te beledigen en wilde van niets weten. Nadat de man een aantal malen vriendelijk was gevraagd zijn auto te verplaatsen bleef hij de agenten op grove wijzen beledigen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de aanhouding verzette hij zich en moesten de agenten hem de handboeien aanleggen. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verdachten beroving aangehouden

UTRECHT - Op donderdagmiddag konden dankzij een oplettende getuige twee verdachten van een beroving worden aangehouden.

Omstreeks 17.05 uur zag een 28-jarige man uit Utrecht dat een 40-jarige vrouw uit Utrecht werd beroofd op de Tiberdreef door twee jongens op een scooter. Met zijn bestelbus reed hij achter de verdachten aan. Door een kleine aanrijding te veroorzaken wist hij hen tot stoppen te dwingen. Een 17-jarige verdachte probeerde vervolgens de 28-jarige man uit zijn bestelbus te halen. Toen hij de sirenes hoorde van de gealarmeerde politie, kermde hij het ineens uit van de pijn. Toen hij werd aangehouden had hij nergens meer last van. Ook een tweede verdachte, een 17-jarige jongens eveneens uit Utrecht, werd aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.