Eemland noord, 10.55 uur

Utrecht 21-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Scootercontroles

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/EEMNES De politie heeft op donderdag 20 oktober tussen 13.30 en 20.00 uur een scootercontrole gehouden. In Bunschoten-Spakenburg werden in totaal 27 scooters en brommers gecontroleerd en 48 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere opgevoerd zijn (6x), geen certificaat (3x), geen gele/oranje plaat (11 x), geen deugdelijke remmen(3x), overschrijding van het geluid (2x).

In Eemnes werden 8 scooters en brommers gecontroleerd. Hier werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere opgevoerd zijn (5x), geen gele/oranje plaat(2x) en jonger dan 16 jaar(1x).

Betrapt tijdens afsteken vuurwerk

EEMNES Tijdens surveillance werden op de Noordersingel drie jongens uit Eemnes betrapt op het afsteken van vuurwerk. Het trio van 14, 15 en 16 jaar moest daarop het overgebleven vuurwerk inleveren (50 rotjes) en deze werden daarop vernietigd. De meeste ouders zijn in kennis gesteld. De jongeren zullen in overleg met de ouders een alternatieve Haltstraf ontvangen.

Winkeldievegges aangehouden

SOEST De politie heeft op het Plein van Zuid vijf vrouwen in de leeftijd van 24 tot 45 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouwen uit Rosmalen en Den Bosch hadden in een winkel aan het Plein van Zuid diverse goederen weggenomen. Een agent zag in zijn vrije tijd de vrouwen deze winkel binnengaan, vertrouwde het niet, en informeerde de meldkamer.

De meldkamer had inmiddels diverse meldingen ontvangen met de signalementen van dezelfde vrouwen die waarschijnlijk proletarisch aan het winkelen waren in Amersfoort op de Kamp en de Weversingel. Daarop ging de politie direct ter plaatse en troffen de vrouwen aan die net in de auto waren gestapt. In de kofferbak werden tal van goederen aangetroffen.

De vrouwen werden daarop aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De vreemdelingendienst van de politie onderzoekt in hoeverre de vrouwen illegaal in Nederland verblijven.