FOSAG vreest Koude Kerst door bijtelling bedrijfswagens

Koninklijke vereniging fosag

FOSAG vreest een koude kerst voor schilders. Want door de kabinetplannen voor de fiscale bijtelling van bedrijfwagens vreest FOSAG dat schilders in december wel eens in de kou kunnen komen te staan.

Het kabinet wil voortaan de fiscale bijtelling voor het gebruik van bedrijfsauto laten uitvoeren door de werkgevers in plaats van door werknemers. Tot nu toe gaf elke medewerker van een schildersbedrijf dit zelf op aan de belasting. En kwam er in het volgende jaar een naheffing. Als de plannen van het kabinet doorgaan, lopen schilders het risico zelfs voor meerdere autos te worden aangeslagen. En omdat pas aan het einde van het jaar duidelijk wordt waarin de medewerkers hebben gereden, lopen schilders het risico in december geen enkel loon meer uitbetaald te krijgen. Want als dan pas blijkt dat de regeling op hem van toepassing is, krijgt de werknemer in december 22% van de cataloguswaarde van de bedrijfsauto als bijtelling. Dit is al gauw een netto maandsalaris. Dat wordt een Koude Kerst voor de schilder.

Voor de werkgevers dreigt bovendien een enorme administratieve lastenverzwaring. Van iedere medewerker moet worden opgegeven welke bedrijfsautos hij al dan niet privé heeft gebruikt. Een ondoenlijke zaak die de bedrijven op hoge kosten zal jagen. En volstrekt ongeloofwaardig als maatregel van een kabinet dat administratieve lastenverlichting predikt.

FOSAG verwerpt daarom het kabinetsplan om werkgevers de fiscale bijtelling voor bedrijfsautos te laten uitvoeren. FOSAG wil dat medewerkers zelf de bijtelling blijven regelen.


-------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie:
In onze perssectie vindt u onze persberichten en (eventueel) aanvullend materiaal terug via www.fosag.nl/pers

De organisatie FOSAG
FOSAG is de ondernemersorganisatie schilders-, onderhouds,- metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft 3200 leden die gezamenlijk goed zijn voor een omzet van 2,4 miljard euro. In de branche zijn ruim 30.000 werkenden actief. Website: www.fosag.nl

Meer informatie?
Meer informatie verschaft de heer mr. E. Kruiderink (directeur FOSAG). Telefoon 0182 571444 of 06 2507 5342.