Politie Gelderland-Midden

Doornenburg - verkeersruzie leidt tot handgemeen
Publicatiedatum: 21-10-2005 11:31:32

Een verkeersruzie tussen een automobilist en een hardloper is donderdagmiddag in Doornenburg uitgelopen op een handgemeen. De politie heeft een 44-jarige Doornenburger aangehouden als verdachte van mishandeling. De automobilist, een 56-jarige man uit Zevenaar deed aangifte. Volgens het slachtoffer zou er op de Rijndijk in Doornenburg ruzie zijn ontstaan toen hij hard moest afremmen voor de Doornburger, die daar aan het hardlopen was. Daarbij zou het tot een handgemeen zijn gekomen waarbij het slachtoffer volgens zijn zeggen van de dijk afgeduwd zou zijn. De Zevenaarder raakte daarbij licht gewond. Ook zou de autospiegel van het slachtoffer vernield zijn. Gewaarschuwde agenten wisten de verdachte Doornenburger later te traceren. Die had een andere lezing over het voorval: volgens zijn zeggen zou de automobilist op hem ingereden zijn. En de spiegel zou zijn beschadigd bij het inhalen, waarbij de auto de hardloper zou hebben geraakt. De verdachte Doornenburger is na verhoor vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - Huissenaar aangehouden wegens vernieling ouderlijk
Publicatiedatum: 21-10-2005 11:30:57

De politie heeft donderdagmiddag een 37-jarige man uit Huissen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van vernielingen aan zijn ouderlijk huis. De vader van de Huissenaar waarschuwde de politie toen zijn zoon buiten de woning tegen van alles aan het schoppen was omdat hij niet naar binnen mocht. De vader verklaarde dat toen hij rond 12.15 uur thuis kwam en zijn zoon, in zwaar beschonken toestand, in zijn tuin zag liggen. Nadat hij meerdere malen geweigerd had zijn zoon binnen te laten zou hij van kwaadheid begonnen zijn met de vernielingen. De vader heeft aangifte gedaan. Gewaarschuwde agenten hebben de 37-jarige bij de woning aangehouden en hem voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - automobiliste rijdt bloembak aan

Publicatiedatum: 21-10-2005 11:30:21

Een 42-jarige automobiliste uit Elst is donderdag in haar woonplaats tegen een bloembak aangereden. Omstreeks 13.15 uur reed de vrouw over het kruispunt van de Willemsstraat met het Werenfriedplein. Al zoekende naar een parkeerplaats zag de vrouw de bloembak midden op het kruispunt over het hoofd, waarna er een aanrijding ontstond. Niemand raakte hierbij gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---