Politie Groningen

Persberichten vrijdag 21 oktober 2005

Provincie Groningen 21-10-2005 -

Groningen: viertal uit Amsterdam aangehouden voor autokraak Vier inwoners van Amsterdam zijn donderdag aangehouden voor een inbraak in een auto aan de Rozenburglaan in de stad. Getuigen hadden het viertal bij de auto gezien terwijl even later bleek dat een raam wasvernield en een koffertje uit de auto was verdwenen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Zuidhorn: auto te water, bestuurster op eigen kracht eruit Een 44-jarige inwoonster van Veenwouden slaagde er donderdagmiddag in om op eigen kracht uit haar auto te ontsnappen die in het Van Starkenborghkanaal bij Zuidhorn terecht was gekomen. Ze leek ongedeerd, maar is voor alle zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis, omdat ze wat water had binnen gekregen. Verder leek ze ongedeerd. Het ongeval ontstond, nadat ze volgens eigen zeggen op het Hoendiep Westzijde moest uitwijken voor een tegenligger. Ze raakte in de rechter berm terecht aan de zijde van het kanaal. Na een sterke stuurcorrectie begon de auto te slippen. Via de linker berm raakte de auto weer in de rechter berm en verdween vervolgens in het kanaal waar de auto geheel onder water verdween. De vrouw werd in eerste instantie opgevangen door omstanders. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld.

Boerakker: auto over de kop op de A7, bestuurder weigert bloedproef Een 43-jarige automobilist uit Beetsterzwaag is donderdagavond op het viaduct van de A7 bij de afslag Boerakker met zijn auto over de kop geslagen en gewond geraakt. Hij kon zelfstandig uit de auto komen maar is voor nader onderzoek met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde op de noordelijke rijbaan in de richting van Drachten. De politie nam bij de man een flinke alcohollucht waar, reden waarom van hem in het ziekenhuis een bloedproef werd gevorderd. Hij weigerde dat. De politie maakt proces-verbaal op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het verkeer is tijdens de bergingswerkzaamheden over één rijstrook geleid. Een bergingsbedrijf heeft het zwaar beschadigd voertuig afgevoerd.

Delfzijl: aangehouden verdachte bekend brandstichting
De 29-jarige man die maandagmorgen is aangehouden voor brandstichting in de woning aan het Ganzenerf in Delfzijl heeft toegegeven dat hij de woning in brand heeft gestoken. Hij was kwaad op het feit, dat hij binnenkort de woning moest verlaten, hetgeen voor hem reden was om tot zijn daad te komen. Bij het verlaten van het pand ging hij ervan uit, dat de andere twee bewoners wel wakker zouden worden van het klappen van de deur, hetgeen achteraf niet voldoende bleek te zijn. De andere bewoners zijn wakker geworden door het brandalarm. De politie heeft het onderzoek nagenoeg afgerond. De man is in bewaring gegaan en zit dus nog vast.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 359, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Lasercontrole Marum op uitschieters boven de 150 km/u , A7 : aantal geregistreerde voertuigen: 3500 , aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 170 km/uur, maximum toegestane snelheid: 120 km/uur.

Groningen , Noordzeeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 750, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.