Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 oktober 2005

Fietsster gewond

Aanrijding tussen auto en fietsster

Enschede

Op donderdag 20 oktober vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats op de Roessinghsbleekweg in Enschede tussen een auto en een fietsster. De automobilist, een 39-jarige vrouw uit Overdinkel reed vanaf een uitrit de Roessinghsbleekweg op. Daarbij verleende ze geen voorrang aan een 12-jarige meisje uit Enschede op haar fiets. De 12-jarige raakte bij de aanrijding die volgde gewond aan haar been. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (05-133286)

Beroving

Buschauffeur van geld beroofd

Enschede

Op donderdag 20 oktober werd omstreeks 23.15 uur een beroving gemeld van een buschauffeur op De Posten in Enschede. De buschauffeur, een 39-jarige Enschedeër, stond met de bus stil bij het eindpunt aan de Posten. Hij was bezig het geld te tellen toen er een man de bus binnenkwam. Deze man had kort daarvoor op het bankje in de abri gezeten. De man eiste het geld op en greep vervolgens het geld weg om daarna de bus te verlaten. De dader rende weg in de richting van het winkelcentrum en stak het voetbalveldje over, waarna de buschauffeur de dader uit het oog verloor. De politie zocht onmiddellijk na de melding de omgeving af, maar de dader werd niet meer aangetroffen. Van de dader is het volgende signalement bekend: man, redelijk lang, 25-30 jaar oud, licht getinte huidskleur; zijn haar was kort, stekelig. Hij droeg donkere kleding. De politie roept eventuele getuigen van dit voorval op zich te melden via nummer 0900-8844 of via bel M 0800-7000. (05-133469)

Verdachte van aanranding aangehouden

Jongeman verdacht van aanranding van meerdere jonge meisjes

Haaksbergen

De politie hield op donderdag 20 oktober een 18-jarige jongeman uit Haaksbergen in zijn ouderlijke woning aan. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan aanranding en poging tot verkrachting van meerdere meisjes. Er zijn meerdere aangiften bij de politie gedaan. De slachtoffers zijn alle jonger dan 12 jaar en woonachtig in Haaksbergen. De ontuchtige handelingen vonden plaats in Haaksbergen tussen 1 juni en 18 oktober 2005. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie acht het niet ondenkbaar dat er meer slachtoffers in deze zaak zijn. Indien dit zo is kunnen de slachtoffers zich melden bij de afdeling Jeugd- en Zedenzaken van de politie Twente op het politiebureau in Enschede. (05-131894)

Winkeldief aangehouden

Verdachte opgesloten

Enschede

Op donderdag 20 oktober werd omstreeks 14.00 uur bij een winkel aan de Klanderij een man aangehouden wegens diefstal. De verdachte, een 45-jarige afkomstig uit Rusland, was kort daarvoor in gezelschap van een tweede man in de winkel geweest. Hij had een navigatiesysteem in zijn rugtas gestopt, terwijl de andere man hem afdekte voor de omgeving. Daarna zijn beiden uit elkaar gegaan. De tweede man is niet meer aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (05-133239)

Auto's vernield

Verdachte aangehouden en opgesloten

Enschede

Op donderdag 20 oktober werd omstreeks 19.30 uur een vernieling gemeld van meerdere auto's op de Waalstraat in Enschede. Een getuige had gezien hoe een man auto's bekraste en daarna op een fiets wegreed. Op een van de auto's hing een briefje met het verzoek hier niet te parkeren, met als afzender een bewoner van de Waalstraat. De eigenaar van deze auto, een 44-jarige Enschedeër gaf aan dat er vaker vernielingen aan auto's waren gepleegd. Tijdens de aanwezigheid van de politie kwam de verdachte op zijn fiets de Waalstraat inrijden, waarop de politie de man, een 34-jarige Enschedeër aanhield. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-133409)

Mishandelingen

Meerdere verdachten aangehouden

Enschede

Op vrijdag 21 oktober werden twee mishandelingen gemeld. Omstreeks 01.30 uur vond een mishandeling plaats in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Een 33-jarige was met nog twee kameraden uitgeweest in betreffende gelegenheid. Daar had hij zonder enige aanleiding uit het niets een klap in zijn gezicht gehad van een 26-jarige Enschedeër. De 33-jarige had zichtbaar letsel in zijn gezicht en wenste aangifte te doen. De politie hield daarop de 26-jarige bij de uitgaansgelegenheid aan. De politie trof in de kleding van de verdachte een kleine hoeveelheid cocaïne en marihuana. Deze werden in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-133499)

Diezelfde nacht omstreeks 03.00 uur sprak een 22-jarige Enschedeër in de binnenstad een politieman aan en meldde dat hij zojuist was mishandeld in de Langestraat in Enschede. De 22-jarige Enschedeër was in gezelschap van een 23-jarige Enschedeër door de Langestraat gelopen, waar een groepje mannen bij elkaar stonden. Tijdens het passeren van dit groepje stapten twee mannen op hen af. Een van hen sloeg de 22-jarige zonder enige aanleiding in zijn gezicht. De tweede man bedreigde daarop de 23-jarige met de dood. Op aanwijzing van de 22-jarige kon de politie beide verdachten, een 28- en 27-jarige man uit Litouwen aanhouden. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (05-133502

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --