Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Mededelingen over de Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2006

Overzicht aantal gerechtigden NJK 2006
Voor de Nederlandse jeugdkampioenschappen komend jaar heeft iedere regionale bond als basis wederom recht op minimaal 1 afgevaardigde. Uitzondering is de A-meisjes-categorie waar met ingang van 2006 een halve finale vooraf gaat aan de landelijke finale. De regeling voor 2006 (zie bijlage - WORD-document 70 kB) is op een paar plaatsen op verzoek van de regionale jeugdleiders aangepast t.o.v. 2005. Het aantal gerechtigde plaatsen per regionale bond is in het volgende overzicht te vinden (zie bijlage - xsl-bestand 24 kB). Deze regeling geldt voor alle indiviuele jeugdkampioenschappen: Nationale Pupillendag (Maarssen), NK E (Waalwijk), NK D (Rijswijk) en NK ABC (Schagen).

Nieuwe opzet A categorie meisjes
Tijdens de regionale jeugdleidersvergadering in Eindhoven (8 oktober) is de nieuwe opzet A meisjes besproken en geaccordeerd. Tien speelsters uit de A categorie worden toegelaten tot het NK Jeugd in Schagen (28 april t/m 6 mei 2006) en spelen 9 ronden een halve competitie volgens de Bergertabel. Hieraan voorafgaand wordt een halve finale gespeeld (maart/april).
Het deelnemersveld van tien speelsters voor de A meisjes groep in Schagen komt als volgt tot stand:


1. een selectielijst wordt opgesteld na 1 maart 2006 bestaande uit:
- 13 regionale kampioenen;

- Jong Oranje speelsters;

- titelhoudsters NK Jeugd en Open NK Jeugd;
- door de Technische Commissie toegevoegde kandidaten


2. de hoogste zes ratinghoudsters van de selectielijst bij punt 1 volgens de KNSB ratinglijst met peildatum 1 maart van het betreffende jaar worden direct toegelaten tot het NK Jeugd;


3. de overige vier plaatsen worden indien nodig bepaald via een halve finale. Voor de halve finale plaatsen zich de speelsters genoemd bij punt 1 mits zij niet bij de hoogste zes ratinghouders behoren. De halve finale wordt gespeeld in de periode 15 maart en 5 april 2006.
---