Politie Zuid-Holland-Zuid

21/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-10-2005 - Persberichten District II

GESTOLEN AUTO GETRACEERD
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 20 oktober een 22-jarige man uit België aangehouden op verdenking van heling van een gestolen auto. De politie kreeg een melding van een burger. Hij reed op de A16 en voor hem reed de vermoedelijk gestolen auto van zijn vriend. Het ging om een rood-roze Mercedes-Benz Sprinter. De politie ging er direct op af en gaf de 22-jarige bestuurder een stopteken op de A16. Hij gaf aan de wagen van een vriend geleend te hebben. Door een agent werd contact opgenomen met de rechtmatige eigenaar, een 41-jarige man uit Rotterdam. Hij had op17 oktober j.l. aangifte gedaan bij de politie in Den Haag van diefstal van zijn wagen. Daarnaast kon de man specifieke kenmerken van zijn auto opnoemen die geen ander kan weten. Zoals schade op bepaalde plekken, twee nieuwe achterbanden van een bepaald merk en spullen die in de auto zouden moeten liggen en van de eigenaar waren. Dit alles klopte. Daarop werd de 22-jarige aangehouden en in verzekering gesteld.

CONDUCTEUR GESLAGEN
ZWIJNDRECHT Een 28-jarige conducteur uit Utrecht is donderdagavond 20 oktober mishandeld in de trein vanuit Rotterdam naar Roosendaal. Een 18-jarige knul ging vlak voor station Zwijndrecht een discussie aan met de conducteur over zijn kaartje. Daarna werd hij zo kwaad dat hij de conducteur schopte en sloeg. Een treinreiziger nam dit waar en belde 112. Op station Zwijndrecht werd de verdachte door de politie aangehouden. De aangifte van het slachtoffer zal worden opgenomen. Daarna wordt de zaak overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

INBRAAK IN AUTO
DORDRECHT De politie is op donderdagavond 20 oktober afgegaan op een melding van een inbraak in een auto op de Lijnbaan. Ter plaatse trof de politie de auto met ingeslagen ruiten aan. Uit de auto was een laptoptas met daarin een adapter en een autoradio cd speler weggenomen. De politie had een vermoeden wie de dader was. Daarop werd naar een woning aan de Lijnbaan gegaan waar de verdachte een 33-jarige Dordtenaar binnen was. Met enig aandringen kwamen de gestolen goederen tevoorschijn. De verdachte werd ingesloten.

GLAZENWASSER VALT
DORDRECHT Een 23-jarige man uit Dordrecht is donderdagmorgen rond het middaguur gewond geraakt op de Laan der Verenigde Naties. De man was daar aan het werk als glazenwasser bij een autobedrijf. Terwijl hij aan het werk was, gleed de ladder centimeters naar achteren. Van de schrik sprong de man van de ladder. In eerste instantie werden ambulance en traumahelikopter ingezet. Gelukkig bleken de verwondingen mee te vallen. De traumahelikopter draaide halverwege om. Het slachtoffer hield een gebroken enkel aan de val over. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR OPLICHTER
REGIO De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt bedrijven voor een nieuwe vorm van oplichting. In Meerkerk is een horecaondernemer opgelicht door iemand die zegt van Internetgemeentegids BV uit Groningen te zijn. Dit bedrijf zou zogenaamd namens de gemeente Zederik een aantal gegevens voor in de nieuwe gemeentegids willen controleren. De gemeente Zederik doet echter geen zaken met dit bedrijf. Een medewerker van het café had de oplichter telefonisch te woord gestaan maar nergens opdracht voor gegeven. Toch kreeg het bedrijf een factuur van 357 euro die 8 dagen later moest worden voldaan. De horecaondernemer heeft van de oplichting melding gemaakt bij de politie, maar geen aangifte gedaan. Hij is niet voornemens de rekening te betalen.

Uit onderzoek van de Politie Zuid-Holland-Zuid is gebleken dat deze vorm van oplichting ook elders in het land bekend is. Het bedrijf doet zich niet alleen voor onder de naam Internetgemeentegids BV maar ook onder andere namen.
De politie waarschuwt bedrijven niet op dergelijke telefonische verzoeken in te gaan. Het advies is; zet nooit ergens een handtekening onder maar zend het direct terug.

Mochten er mensen zijn die ook met Internetgemeentegids BV uit Groningen in contact zijn gekomen, dan worden zij verzocht hiervan melding te maken bij de Politie Zuid-Holland-Zuid. Dit kan via het Politie Service Centrum, tel 0900-8844 (lokaal tarief)

BRANSTICHTING CONTAINER
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Tussen dinsdag 18 oktober 23.00 uur en woensdag 19 oktober 09.45 uur is een papiercontainer met daaromheen een stevige houten ombouw in de brand gestoken. Dit gebeurde achter een cafetaria aan de Slangenburg. Vermoedelijk is de brand aangestoken in de nacht van 18 op 19 oktober. De papiercontainer was door de brand in zijn geheel weggesmolten en ook de houten ombouw was al geheel verbrand. De eigenaar van de container heeft aangifte gedaan. Door de brand raakten ook de houten balustrade van een galerij en het trappenhuis van een woningcomplex zwartgeblakerd.
Omdat de brand best een tijdje moet hebben gewoed, is de politie op zoek naar getuigen dan wel burgers die meer weten van deze brand. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).