Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 oktober 2005

Doorgereden na aanrijding

Automobilist rijdt meisje aan en rijdt door: politie zoekt getuigen

Hengelo

Donderdagmiddag 20 oktober reed een 12-jarig meisje uit Hengelo omstreeks 13.15 uur op de Dinant Dijkhuisstraat in Hengelo. Op het moment dat zij de straat wilde oversteken, werd zij aangereden door een auto. Het meisje kwam hierdoor ten val. De bestuurder van de auto reed door. Het meisje is opgestaan en overstuur naar school gefietst. Omdat zij last had van duizeligheid, hoofdpijn en pijn aan haar knie is zij voor alle zekerheid toch nog even voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Mogelijk zijn er getuigen van de aanrijding. De politie verzoekt hen dringend contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-133252)

Automobilist blijkt dronken

Auto belandt in de sloot, bestuurder blijkt onder invloed van alcohol te zijn

Oud Ootmarsum

Donderdagavond 20 oktober werd omstreeks 21.45 uur gemeld dat er een auto in de sloot lag aan de Laagsestraat in Oud Ootmarsum. Politieagenten troffen inderdaad op genoemde locatie een auto aan met als bestuurder een 62-jarige man uit Den Helder. De man vertelde dat hij met de auto had willen keren en daarbij in de sloot was beland. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, hielden de agenten hem aan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 2 promille. Het rijbewijs van de 62-jarige man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-133457)

Verdachten aangehouden

Bestuurder van een auto blijkt onder invloed van alcohol, bijrijder beledigt en bedreigt de agenten

Weerselo

Politieagenten hielden vrijdag 21 oktober omstreeks 01.10 uur een 34-jarige man uit Zenderen aan nadat bij een controle aan de Lemselosestraat in Weerselo bleek dat hij als bestuurder van een auto onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 1.3 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De 34-jarige man had als passagier een 43-jarige man uit Weerselo in de auto zitten. Toen de agenten de 43-jarige man aanboden om vervoer voor hem te regelen, begon hij de agenten te beledigen en te bedreigen. Ook hij werd aangehouden. De 43-jarige man probeerde in eerste instantie weg te lopen, verzette zich tegen de aanhouding en werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-133491)

Alcoholcontrole

Zeven bestuurders bleken teveel alcohol gedronken te hebben, twee van hen waren zodanig onder invloed dat zij hun rijbewijs moesten inleveren

De Lutte, Enschede

In de avond/nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 oktober werd zowel aan de Lossersedijk in De Lutte en aan de Gronausestraat in Enschede een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden zeven bestuurders aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Aan de Lossersedijk werden 217 bestuurders gecontroleerd en bleken vier van hen teveel alcohol gedronken te hebben. Een van de vier aangehouden bestuurders, een 55-jarige man uit De Lutte, blies 1,34 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Aan de Gronausestraat bleken van de 143 gecontroleerden drie teveel alcohol gedronken te hebben. Hoogstgemeten promillage was ook hier 1,34 promille. Het rijbewijs van de bestuurder, een 23-jarige man uit Enschede, werd ingevorderd. (05-133495)

Slachtoffer aanrijding overleden

De 80-jarige vrouw, die eerder deze week gewond raakte bij een aanrijding, is afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden

Markelo

Vrijdagmorgen 21 oktober is een 80-jarige vrouw uit Markelo in het ziekenhuis overleden als gevolg van de verwondingen die zij maandagmiddag 17 oktober bij een aanrijding in Markelo opliep.

Die maandagmiddag fietste de 80-jarige vrouw omstreeks 15.40 uur over de parallelweg van de Holterweg. Op het kruispunt met de Leusmanweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto, bestuurd door een 56-jarige man uit Goor. Beiden kwamen hierdoor met elkaar in aanrijding, waarbij de vrouw gewond raakte. (05-131848)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --