Dienstenbond CNV

Kaartenactie VGB gaat door
21-10-2005

Een paar weken geleden heeft u een brief van ons ontvangen met daarin de protestkaart: Ik sta op een goed pensioen. Wij hebben u gevraagd deze kaart getekend terug te sturen naar het antwoordnummer. Niet alleen hebben wij u als lid gevraagd te tekenen, maar zijn we ook de groothandels ingegaan om kaarten uit te delen. Inmiddels hebben wij honderden kaarten terug mogen ontvangen! Hartstikke goed! Maar we zijn er nog niet en daarbij is uw hulp hard nodig.

Wij verzoeken u, als u dat nog niet heeft gedaan, de bijgevoegde protestkaart te tekenen en in de brievenbus te doen (er hoeft geen postzegel op). Wij vragen u daarbij ook om uw collegas een kaart te laten tekenen. Stoort u zich niet aan de uiterste terugstuurdatum die op de kaart staat, die geldt niet meer.

Wij vragen u dit niet voor niets. Tot nu toe hebben de werkgevers nog steeds niet aangegeven een goede pensioenregeling te willen. Wij gaan dan ook door met onze acties en gaan in november weer de bloemenveilingen in. Als er geen vruchtbaar overleg komt, komt er ook geen CAO. Dit betekent niet alleen einde CAO voor de branche, maar ook onder andere einde kinderopvangregeling, einde extra vakantiedagen en einde toeslag voor nieuwe werknemers. En u zult elk jaar zelf moeten vechten voor een loonsverhoging.

Het is dan ook belangrijk dat er voldoende kaarten terugkomen. Het signaal aan de werkgevers moet duidelijk zijn: de werknemers eisen een goede CAO met daarbij een goede pensioenregeling. Bedenkt u wel dat een geslaagde kaartenactie niet alleen een beter pensioen kan opleveren maar ook een betere CAO. Als de werkgevers door hebben dat hun werknemers het niet meer pikken dat er slechte arbeidsomstandigheden heersen in de sector groothandel Bloemen en Planten, zullen zij zeker met betere voorstellen komen.

Het is toch te gek voor woorden dat er werkgevers in de groothandel Bloemen en Planten zijn die tegen ons zeggen tijdens het flyeren dat ze ons op moeten sluiten in een concentratiekamp, dat ze er geen nacht minder om slapen als er geen pensioenregeling komt en ons uitschelden voor oranje duivels. Alleen maar omdat we protestkaarten komen uitdelen. Ik ben benieuwd hoe ze met u als werknemer of werkneemster omgaan!

Het is bijzonder slechte reclame voor deze sector. Bloemen en planten zijn een heel belangrijk exportproduct voor Nederland (Holland bloemenland). De arbeidsomstandigheden zijn uit de middeleeuwen en dat terwijl er genoeg geld verdiend wordt in deze sector. Laat een CAO met een goede pensioenregeling u niet door de vingers glippen.

Laat uw stem horen, motiveer uw collegas en stuur de kaart voor 10 november terug als ook u betere arbeidsomstandigheden wilt.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of op het emailadres h.devaan@cnvdibo.nl