Gemeente Leeuwarden


Planaanpassing Zuiderburen

Bron: Gemeente Leeuwarden (21-10-2005) Donderdag 29 september 2005 is een afsprakenoverzicht over de verdere invulling van het stadsdeel Zuiderburen ondertekend door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden, Bestuur wijkpanel Zuiderburen en Bestuur Vereniging Huiseigenaren Zuiderburen. De nieuwe voorstellen worden gedaan onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad van de gemeente Leeuwarden en de leden van de Vereniging Huiseigenaren Zuiderburen. De 3 partijen gaan akkoord met:

- het niet bebouwen van de Noordoosthoek (bosgedeelte);
- aanleg van een fietspad langs de oostzijde van de Langesân vanaf de Suder Stienplaat tot en met de Frouwesân, zodat de bewoners van fase 3 veilig en snel bij de scholen en/of fase 2 kunnen komen;
- uitbreiding van het aantal te realiseren woningen van 1750 naar ca. 1900;

- wijziging bebouwing aan de zuidkant van de Noarder Stienplaat van ligplaatsen voor varende schepen (inclusief een strook van het aanwezige groenveld) in een aantal vrije sectorkavels;
- uitbreiding van een extra kantoorlocatie aan de Drachtsterweg;
- het wijkpanel en de Vereniging Huiseigenaren leggen de voorstellen met een positief advies voor aan hun achterban;
- bestuursleden van het wijkpanel en de Vereniging Huiseigenaren maken bij de procedures niet individueel bezwaar tegen de voorstellen en de al lopende procedures tegen bestemmingen.

De wijkplattegrond en een toelichting zijn terug te vinden in de nieuwsbrief die op 20 oktober 2005 verspreid is onder de bewoners. Bovenaan deze pagina vind u deze nieuwsbrief als bijlage.