Protestantse Kerk in Nederland


Dr. J. Hoek benoemd tot bijzonder hoogleraar in Kampen

(21-10-2005)
THUK.bmp Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk heeft dr. J. Hoek uit Veenendaal benoemd tot bijzonder hoogleraar Gereformeerde spiritualiteit aan de Theologische Universiteit van Kampen (ThUK). De benoeming is voor 0,2 fte, gaat op 1 januari 2006 in en geldt voor vijf jaar. Dr. Hoek is tevens docent dogmatiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en parttime hoogleraar systematische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven.

Het bestuur van de Gereformeerde Bond meldt verheugd te zijn dat het ook in de academische setting van de Theologische Universiteit Kampen mogelijk wordt gestalte te geven aan de doelstelling van de Gereformeerde Bond. In Utrecht en Leiden bezetten prof. dr. A. de Reuver en prof. dr. W. Verboom reeds een bijzondere leerstoel vanwege de Gereformeerde Bond.
Dr. Hoek zal aan de ThUK deel uitmaken van de vakgroep systematische theologie, die geleid wordt door prof. dr. G. W. Neven, aan wiens leerstoelgroep de bijzondere leerstoel wordt verbonden.

Dr. Hoek werd in 1950 in Katwijk aan Zee geboren, diende de hervormde gemeenten van Groenekan (1975) en Veenendaal (1979). In 1981 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Leiden op de studie Daniël Colonius (1566-1635), theoloog tussen reformatie en orthodoxie. In 1994 werd hij part-time staflid theologie bij de HGJB. Sinds 1996 is hij directeur van de Theologische Hogeschool van de Gereformeerde Bond Johannes Calvijn. In dat jaar werd hij ook opleidingsmanager Godsdienst Pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede, aan welke opleiding hij sinds vorig jaar segmentleider is. Sinds 2004 is hij parttime hoogleraar systematische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven.