Politie Amsterdam-Amstelland

100 bekeuringen bij twee verkeerscontroles
21-10-2005. Gisteren werden tussen tien uur âs ochtends en halfzeven âs avonds verkeerscontroles gehouden op het Surinameplein. In totaal werden 34 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel, het niet tonen van een geldig rijbewijs of kentekenbewijs en het niet handsfree bellen.

Tussen drie uur en half elf werden ook bromfiets- en fietscontroles gehouden op de Buiksloterweg in Amsterdam-Noord. 's Middags concentreerde de politie zich met name op de bromfietsen. Daarbij werd gebruikgemaakt van een rollenbank. 's Avonds ging de aandacht hoofdzakelijk naar de fietsers en fietsverlichting. Opvallend was het grote aantal fietsers dat keurig met licht aan fietste. Toch bleken er nog te veel de verlichting nog niet voor elkaar te hebben. In totaal werden er bij de controles 66 bekeuringen uitgeschreven. Snelheidsovertreder had al een ontzegging
21-10-2005. In de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart voor een werd een 23-jarige automobilist op de rijksweg A-9 bij Amstelveen aan de kant gezet na een forse snelheidsovertreding. De man reed 159 waar 100 is toegestaan. Uit onderzoek bleek bovendien dat hij al een ontzegging had om een auto te besturen. De auto, die van zijn werkgever was, werd onder toezicht gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.