PERSBERICHT - 2005-10-21

United meest stipte US luchtvaartmaatschappij

United Airlines heeft de meest stipte aankomsten van de zeven grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Tegelijkertijd scoort de maatschappij de laagste hoeveelheid zoekgeraakte bagage, zo blijkt uit cijfers die het Amerikaanse Department of Transport (DOT) publiceerde in het Air Travel Consumer Report van augustus.

Van alle United vluchten in de maand augustus arriveerde 80,9% op tijd (d.w.z. binnen 14 minuten voor of na schematijd), terwijl het aantal zoekgeraakte koffers niet meer bedroeg dan 4 per 1.000 passagiers.

"Ook in een drukke vakantiemaand met een hoge bezettingsgraad, relatief veel zomerstormen en vertragingen bij de verkeersleiding zijn onze passagiers prioriteit gebleven. Zij zijn het die het meest profiteren van deze prestaties," aldus Frank W. Takes, General Manager Benelux van United Airlines.

United heeft haar cijfers gerelateerd aan die van zes andere grote luchtvaartmaatschappijen die elk meer dan 5% van de capaciteit op de Amerikaanse markt bezetten. Het gaat om American Airlines, Continental, Delta, Northwest, Southwest en US Airways.

Over United Airlines
Dagelijks voeren United, United Express en Ted ruim 3.400 vluchten uit over de gehele wereld, waaronder dagelijkse nonstop vluchten van Amsterdam naar Washington DC en Chicago. Nieuws over United kan men vinden op www.unitedairlines.nl

Noot voor de redactie (