PERSBERICHT - 2005-10-21

Euro-Express-Treincharter BV koopt extra autotransport-treinstellen

Autoslaaptrein in zomer ook naar Oostenrijk

Al enkele jaren vervoert Euro-Express Treincharters elke zomer duizenden landgenoten met hun auto naar Zuid-Frankrijk en Italië. Omdat veel vakantiegangers de filestress willen ontlopen kiezen steeds meer mensen voor de AutoSlaap Trein. Om ook de komende zomer zoveel mogelijk reizigers van dienst te zijn, heeft Euro-Express-Treincharter B.V. een aantal extra autotransport-treinstellen aangekocht. Hierdoor kan in het hoogseizoen het aantal vertrekkende treinen op de vrijdagavond van twee (één naar Bologna in Italië en één naar Avignon in Frankrijk) worden uitgebreid met minimaal één extra trein.

Nu ook Oostenrijk
Ook het afgelopen seizoen hebben wij weer een groei gezien van het aantal reizigers dat in Den Bosch hun vakantie begint , zegt Luuc de Haas, general manager EETC. Met deze nieuwe aankoop geeft EETC aan dat zij als particulier bedrijf vertrouwen heeft in de continuïteit van De AutoSlaap Trein als het optimale nachtvervoer per trein naar de diverse vakantiebestemmingen. Ook beantwoorden we nu de vraag uit de markt naar andere bestemmingen zoals de Alpenlanden.

Met ingang van de zomer van 2006 rijdt De AutoSlaap Trein, naast de bestemmingen Avignon en Bologna, ook naar Villach in Oostenrijk. Vanuit deze bestemming is het slechts een uurtje rijden naar Slovenië, Kroatië en Noord-Italië. Midden volgende maand wordt de productinformatie voor Touroperators en Reisburos verwacht. Luuc de Haas: Ook voor reizigers die met de AutoSlaap Trein naar Oostenrijk gaan betekent het dus dat ze s ochtends uitgerust en filevrij aankomen in Villach en van daaruit ontspannen door de bergen naar hun eindbestemming kunnen reizen.

Zomer en winter
Naast De AutoSlaap Tein in de zomer bedient Euro-Express-Treincharter ook de wintersporters met Alpen Expres en De Ski-Trein die vanaf 23 december weer wekelijks vanuit Utrecht vertrekt.