PERSBERICHT - 2005-10-21

Finnair voegt bestemming Nagoya toe

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair opent een lijndienst op de Japanse stad Nagoya. Met ingang van juni 2006 zal de carrier driemaal per week vanaf Helsinki non-stop op Nagoya vliegen. Het wordt de derde bestemming in Japan; Finnair vliegt reeds op Tokio en Osaka.

Dankzij de geografische gunstige ligging van onze thuisbasis Helsinki kunnen wij tussen Europa en Azië de snelste verbindingen bieden. Onze vizier, strategische oriëntatie en groeipotentieel ligt zonder meer in het Verre Oosten. De toevoeging van Nagoya is dan ook een logische stap in onze Azië strategie, aldus Christina Colliander, Finnair Director Sales Nederland.

Nagoya is na Tokio en Osaka de derde grootste stad in Japan en het economisch hart van de Chubu regio de centrale regio op het eiland Honshu. Het gebied kent een concentratie van elektrotechnische -, kleding- en autoindustrie: zo is het hoofdkantoor van Toyota in Nagoya gevestigd. Finnair vluchten landen op de in maart dit jaar geopende Nagoya Chubu Centrair luchthaven dat op 40 km ten zuiden van de stad ligt. Vanuit Nagoya zijn er doorverbindingen naar meer dan 20 andere steden in Japan.

Volgend jaar zomer zal Finnair dan 10x per week naar Japan vliegen: 5x per week naar Osaka, 2x naar Tokio en 3x naar Nagoya. Vanaf Helsinki-Vantaa luchthaven vertrekken vluchten naar Nagoya op maandag, woensdag en zaterdag om 17.15 uur en komen de volgende dag om 08.55 uur plaatselijke tijd aan. Terugvlucht vanuit Nagoya naar Helsinki is dinsdag, donderdag en zondag met vertrek om 10.50 uur en aankomst dezelfde dag om 15.10 uur in Helsinki. De aansluitende vlucht naar Amsterdam vertrekt om 16.40 uur en landt om 18.10 uur op Schiphol.

Op alle intercontinentale vluchten gebruikt Finnair Boeing MD-11 toestellen. Vanwege de uitbreiding van het Azië netwerk heeft Finnair een zevende MD-11 besteld die dit najaar geleverd zal worden. Tussen december 2005 en februari 2006 zal Finnair gefaseerd in alle MD-11s de Business Class volledig vernieuwen. Passagiers krijgen nog meer comfort met de introductie van slaapstoelen en een extra beenruimte van 127 naar 160 centimeter. Het aantal Business Class plaatsen wordt hiermee van 42 naar 36 teruggebracht. Het entertainmentsysteem wordt ook vernieuwd met de installatie van onder meer grotere LCD monitoren.

Behalve op Japan vliegt Finnair in het Verre Oosten ook naar Peking, Sjanghai, Guangzhou, Hongkong, Singapore en Bangkok. De oprichting in 1923 maakt Finnair tot een van de langst bestaande luchtvaart-maatschappijen ter wereld. Vanuit Helsinki omvat het routenetwerk rond 50 internationale bestemmingen. Vanaf Schiphol vliegt Finnair tweemaal per dag naar Helsinki. In haar thuisland vliegt Finnair naar 16 bestemmingen. De vloot bestaat uit 65 toestellen. De maatschappij maakt deel uit van de oneworld alliantie, het samenwerkingsverband van 8 luchtvaartmaatschappijen. De dienstregeling en het routenetwerk van Finnair vindt men op www.finnair.com . Reserveringen via www.finnair.com, het reisbureau of 0900-finnair (0900-3466247: kosten bedragen 0,20 per minuut).

NOOT VOOR DE REDACTIE,