PERSBERICHT - 2005-10-21

"Meest vernieuwende park van 2005" en "Beste nieuwe attractie van 2005"

2 Publieksprijzen voor Walibi World

Walibi World is als winnaar uit de bus gekomen in de categorie "Meest vernieuwende park van 2005" én "Beste nieuwe attractie van 2005". Dat gebeurde na een stemperiode van anderhalve maand, waarin bezoekers op www.rides.nl hun favoriete Europese attractiepark konden aanwijzen. Er waren vijf verschillende categorieën.

Vandaag werd Walibi World verrast door Rides.nl met een grote slagroomtaart én twee prachtige awards voor "Meest vernieuwende park van 2005 én "Beste nieuwe attractie van 2005". Rides.nl is de grootste objectieve website op het gebied van Europese attractieparken. De doelgroep bestaat voornamelijk uit gezinnen die voor of na een bezoek aan een attractiepark informatie willen verzamelen of een oordeel willen geven over de verschillende attracties en parken.

"Het is natuurlijk een enorme eer om in de prijzen te vallen bij een verkiezing als deze, met name omdat hier het publiek bepaalt wie zij het meest waarderen. Dat wij bij twee van de vijf verschillende categorieën als beste uit de verkiezing zijn gekomen, maakt het extra speciaal. Zeker als je meetelt dat dit het eerste seizoen is onder de naam Walibi World. Als dan de meerderheid spontaan je nieuwe naam intikt én ook nog eens die van onze nieuwe Splash Battle is dat geweldig!", aldus Marcel Schonenberg de trotse General Manager van Walibi World.

Naast Walibi World zijn Toverland, de Efteling en Disneyland Resort Parijs in de prijzen gevallen in de overige categorieën.

Noot aan de redactie:
Wilt u meer informatie over Walibi World? Neem dan contact op met:

Walibi World B.V.
Alice Kroeze, Communications Manager
Spijkweg 30,
8256 RJ BIDDINGHUIZEN
Tel.: 0321-32 99 03, Mobiel: 06 53 48 99 66, Fax.: 0321-329995 E-mail: akroeze@starparkscorp.com
Website: www.walibiworld.nl

Walibi World behoort tot StarParks. De groep bestaat uit zeven attractieparken van hoge kwaliteit in Europa. De zeven parken van de groep zijn: Walibi World in Nederland, Walibi Belgium en Bellewaerde Park in België, Walibi Lorraine, Walibi Rhône-Alpes en Walibi Aquitaine in Frankrijk en Movie Park Germany in Duitsland. Het hoofdkantoor van StarParks is gevestigd in Waver (België).