PERSBERICHT - 2005-10-21

Spectaculair golfen langs Engelse Zuid-West kust

Nieuwe Golfkaart Cornwall & Devon

In de graafschappen Cornwall en Devon (Zuid-West Engeland), kunnen golfers zich optimaal uitleven. Voor zowel de geoefende speler als de beginner is er keus te over uit parcoursen van topkwaliteit. Sommige banen hebben spectaculaire uitzichten over de ruige kustlijn, andere liggen in een mooie landelijke omgeving. Om een duidelijk overzicht van diverse golfbanen te geven, hebben de VVVs van Cornwall & Devon een golfkaart samengesteld. Deze, gratis, kaart bevat informatie over meer dan 70 banen en is in het Nederlands verkrijgbaar.

In Cornwall & Devon zorgt het subtropische klimaat van het vroege voorjaar tot het late najaar voor aantrekkelijk weer en kleurrijke panoramas. De golfsport kent een lange historie in Engeland. In een reis langs de diverse banen treft de golfliefhebber regelmatig clubs aan die 80 of zelfs 100 jaar bestaan.

Golfkaart vanaf november ook direct zelf te printen De overzichtelijke golfkaart bevat naast een kaart (met informatie over 70 banen)
de contactgegevens per baan en specifieke details over het parcours. De kaart is gratis aan te vragen via de website www.cornwall-devon.com. Wie aanvullende vragen heeft stuurt een e-mail aan dacom@cornwallenterprise.co.uk
De website van Cornwall&Devon biedt bezoekers meer informatie over o.a. de golfbanen, aanbevolen golfhotelaccommodaties, bijzondere tuinen, kunst en cultuur, eten en drinken, activiteiten en evenementen. Nieuw is dat vanaf november de golfkaart (als pdf) vanaf de website kan worden gedownload. Met één druk op de knop kunt u uw favoriete baan zelf uitprinten.

Golfen langs indrukwekkende kusten
Op de zuidelijkste punt van Devon, circa 8 km. ten zuidwesten van Kingsbridge, ligt de 105 jaar oude Thurlestone Golf Club. Deze baan ligt pal aan zee en biedt een imposant panaroma. Op diverse holes kunnen golfers tijdens het spel tevens genieten van de natuurlijke achtergrondmuziek van het klotsende en rollende water. Volgens de kenners is deze golfbaan te vergelijken met de Pebble Beach course in Californië. Een aardige bijkomstigheid is dat bij Thurlestone de greenfee een stuk lager ligt dan bij haar beroemde Amerikaanse zusje.
Meer informatie: www.thurlestonegc.co.uk

Aan de noordkust van Cornwall, op een schiereiland bij de sfeervolle oude havenplaats Padstow, ligt de Trevose Golf&Country Club. De club (ruim 80 jaar oud) heeft drie golfbanen, een 18 holes Championship course, een 9 holes course en dito oefenbaan. Ook deze baan heeft prachtige uitzichten, uitzonderlijke greens (bij ieder type weer) en een hoog gelegen clubhuis, dat over de gehele baan uitkijkt. Meer informatie: www.trevose-gc.co.uk

De nieuwe Golfkaart van Cornwall & Devon is gratis op te vragen via www.cornwall-devon.com

Noot aan de redactie (