PERSBERICHT - 2005-10-21

Naar het huis van Santa Claus in Lapland

Kerstman op romp Finnair toestellen

Als Official Airline of Santa Claus heeft de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair sedert jaar en dag een hechte relatie met de Kerstman. De vliegtuigmaatschappij vliegt vanuit 30 landen en 50 steden naar Rovaniemi, de stad in Lapland waar Santa Claus kantoor houdt. Kinderen en volwassenen die via de website www.finnair.com een ansichtkaart naar de Kerstman sturen, maken een kans op een reis naar het dorp van Santa Claus nabij Rovaniemi.

Om de actie en de band met Santa Claus luister bij te zetten is op de romp van alle zeven Finnair MD-11 toestellen - die Finnair op intercontinentale vluchten inzet - een 7-meter hoge afbeelding van de Kerstman geplaatst.

Op de ansichtkaart kan men in het Engels of Nederlands een leuke en originele wens typen voor de Kerstman en deze na invulling van naam, adres, woonplaats en land online verzenden. Om in aanmerking voor een van de prijzen te komen, moeten de wenskaarten voor 31 december 2005 online verzonden worden. De hoofdprijs is een reis voor 2 personen met Finnair naar Rovaniemi en 3 overnachtingen in het Santa Claus hotel. De voorwaarden vindt men onder de button rules. Kinderen vinden een leuk Nederlandstalig verhaal over Finnair en Santa Claus op de website www.finnair.com/nl.

De oprichting in 1923 maakt Finnair tot een van de langst bestaande luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Vanuit Helsinki omvat het routenetwerk rond 50 internationale bestemmingen. Vanaf Schiphol vliegt Finnair tweemaal per dag naar Helsinki. In haar thuisland vliegt Finnair naar 16 bestemmingen. De vloot bestaat uit 65 toestellen. Op langeafstandsvluchten zet Finnair de Boeing MD-11 in. De maatschappij maakt deel uit van de oneworld alliantie, het samenwerkingsverband van 8 luchtvaartmaatschappijen.

De dienstregeling en het routenetwerk van Finnair vindt men op www.finnair.com. Reserveringen via www.finnair.com, het reisbureau of 0900-finnair (0900-3466247: kosten bedragen 0,20 per minuut).

NOOT VOOR DE REDACTIE,