Politie Amsterdam-Amstelland

De vervuiler betaalt

21-10-2005. Op de Humberweg in Amsterdam-Noord werd gisteren een 40-jarige man op heterdaad betrapt toen hij twee flessen met vermoedelijk zoutzuur in het riool aan het lozen was. Toen de vervuiler een proces-verbaal werd aangezegd werd hij recalcitrant. Hij schold de agenten uit en weigerde om de flessen met bijtende vloeistof af te geven. Die werden daarop van hem afgepakt en onder luid protest werd hij gearresteerd. Onderweg naar het politiebureau bleef de man schelden en tieren. Binnenkort zal hij zich voor het overtreden van het Lozingsbesluit Bodembescherming én voor belediging van ambtenaren moeten verantwoorden bij de rechter.

---

Schoonmaakactie Ganzenhoef succesvol
21-10-2005. Begin oktober heeft het wijkteam Ganzenhoef tijdens een actieweek allerlei vormen van overlast hard aangepakt. Daarbij werd intensief samengewerkt met Douane, Arbeidsinspectie, toezichthouders en verschillende opsporingsdiensten. In totaal werden 136 personen gearresteerd. Door innovatieve inzet zoals gemeenschappelijke surveillance met particuliere beveiligers en het toepassen van flatverboden, maakt het gebied op dit moment een schone, rustige indruk.

De politie besteedde veel aandacht aan illegale arbeid door vreemdelingen. Met name op de markt werd gecontroleerd. Achter de stallen troffen de opsporingsambtenaren 15 illegale kooplieden aan. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst. 11 Drugsgebruikers en hun dealers werden gearresteerd en 13 gesignaleerden werden opgepakt voor openstaande boetes. In flatwoningen werden twee hennepplantages aangetroffen en ontmanteld. Agenten arresteerden 17 fietsendieven en hun afnemers. Zij zijn ingesloten. Ten slotte raakten twee illegale taxichauffeurs hun auto kwijt en werden honderden bekeuringen uitgedeeld voor allerei verkeersovertredingen. Snelheidsovertreder had al een ontzegging
21-10-2005. In de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart voor een werd een 23-jarige automobilist op de rijksweg A-9 bij Amstelveen aan de kant gezet na een forse snelheidsovertreding. De man reed 159 waar 100 is toegestaan. Uit onderzoek bleek bovendien dat hij al een ontzegging had om een auto te besturen. De auto, die van zijn werkgever was, werd onder toezicht gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Automobilist maakt het bont

21-10-2005. Donderdagavond rond halfnegen liep een 33-jarige man tegen de lamp toen agenten hem met hoge snelheid over de Boechorststraat zagen rijden. Eenmaal aan de kant gezet bleek dat hij geen rijbewijs had en dat zijn auto niet verzekerd was. Toen de bestuurder hierover een verklaring wilde geven, roken de agenten een alcohollucht. Een ademtest wees uit dat de man te veel alcohol had genuttigd. In het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. De auto werd in beslag genomen.
---

Man met rollator valt van roltrap
21-10-2005. Een man en een vrouw zijn gistermiddag in een winkel op het Bijlmerplein gewondgeraakt toen een 80-jarige man met een rollator zijn evenwicht verloor op een roltrap. De slachtoffers, met verwondingen aan hoofd, nek en rug, werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.