Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 21 oktober

Alkmaar 21-10-2005 - 14.52 uur

Verdachte rijdt door: politie zoekt getuigen

Schagen, dinsdag 11 oktober 2005

Op dinsdagmiddag 11 oktober omstreeks 16.30 uur fietste een 48-jarige man uit Schagen op het fietspad naast de Provincialeweg te Schagen. Hij fietste op het weggedeelte tussen de Tolkendijk en de Westermoerbeek vanuit de richting Zijdewind. De fietser werd hier van achteren aangereden door een bromfiets, waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn hoofd, arm en been op. De bromfietser reed na het ongeval door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. De politie in Schagen is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel

Den Helder, donderdag 20 oktober 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 16.35 uur reed een 18-jarige jongen uit Den Helder op een bromscooter over de Nieuweweg in zijn woonplaats. Toen hij een bedrijf passeerde kwam juist een 19-jarige jongen op een landbouwtractor van het erf gereden. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser letsel opliep. Hij moest met diverse kneuzingen voor behandeling worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Venhuizen, donderdag 20 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 21.25 uur raakte een 34-jarige vrouw uit Grootebroek gewond bij een aanrijding op de kruising van de Westerbuurt-Kerkweg-De Buurt in Venhuizen. De vrouw fietste over de Kerkweg en wilde linksaf de Westerbuurt oprijden. Vanuit tegengestelde richting kwam een 30-jarige man uit Venhuizen in een personenauto aangereden. Er ontstond een frontale botsing waarbij het slachtoffer verwondingen aan haar hoofd opliep. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Verkeerscontroles

Hoorn, donderdag 20 oktober 2005

Op donderdagavond werd tussen 20.45 en 21.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Koepoortsweg en de Spoorsingel in Hoorn. In totaal kregen 28 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Anna Paulowna, donderdag 20 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 22.00 uur werd de snelheid geklokt van een 27-jarige man uit Schagen die in een bestelauto over de Anna Paulownaweg in Anna Paulowna reed. De man reed (na correctie) 138 km per uur, terwijl slechts 80 km per uur is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Hoorn, donderdag 20 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 22.35 uur zag de politie twee personenautos staan wachten voor de spoorwegovergang op het Keern in Hoorn. De bestuurders stonden met elkaar te dollen. Toen de spoorbomen weer open gingen trok een van de bestuurders snel op, terwijl het geluid van een meertonige hoorn vanonder zijn motorkap kwam. Vervolgens reed hij weg met een snelheid van ongeveer 80 km per uur (maximum snelheid 50 km per uur), belde niet handsfree en droeg geen autogordel. De 21-jarige bestuurder (afkomstig uit Spanbroek) kreeg diverse bekeuringen. Bovendien werd de meertonige hoorn in beslag genomen..

Alkmaar, vrijdag 21 oktober 2005

Op vrijdagmorgen werd tussen 07.15 en 08.00 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Zeswielen, Molenkade en Rekerdijk in Alkmaar. In totaal kregen 15 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Heerhugowaard, vrijdag 21 oktober 2005

Op vrijdagmorgen werd tussen 07.20 en 08.10 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Stationsweg in Heerhugowaard. In totaal kregen 7 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Hoorn, vrijdag 21 oktober 2005

Op vrijdagmorgen werd tussen 08.00 en 08.45 uur een controle uitgevoerd bij de verkeerslichten aan het Keern en het Dampten in Hoorn. In totaal kregen 13 personen (voetgangers, (brom)fietsers en een automobilist) een bekeuring omdat zij door rood reden.

Akersloot, vrijdag 21 oktober 2005

Op verzoek van omwonenden werd op vrijdagmorgen tussen 06.30 en 09.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg in Akersloot waarbij de overtredingen fotografisch werden vastgelegd. Dat de klachten van de omwonenden terecht waren bleek wel uit het feit dat van de 700 passanten er 130 sneller reden dan de toegestane 50 km per uur (bijna 19%). Hoogst gemeten snelheid: 105 km per uur.

Alcoholcontrole

Den Helder, vrijdag 21 oktober 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd op de Anna Paulownaweg in Anna Paulowna een 20-jarige automobilist uit Hippolytushoef gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 595 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug.l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, vrijdag 21 oktober 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.20 uur werd een 21-jarige man uit Den Helder in zijn woonplaats op de IJsselmeerstraat gecontroleerd. De automobilist blies 495 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal.

Aanhouding na huiselijk geweld

Hoorn, donderdag 20 oktober 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 14.15 uur kreeg de politie melding dat een inwoonster van Hoorn in haar woning werd bedreigd door haar ex-man. Bij de komst van de man bij haar woning, zat de bewoonster juist te eten met een vriend. De ex-man pakte in de woning enkele messen uit de keuken en bedreigde de vrouw en haar vriend hiermee. De vriend vluchtte de straat op. De verdachte dwong de vrouw echter in haar de woning te blijven. Hij sloot de woning af en bedreigde zijn ex-vrouw met de messen. Toen de politie zich aan de voordeur meldde, mocht de vrouw de deur open doen. De verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Bedreiging met mes

Sint Pancras, donderdag 20 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 22.50 uur stond er een man met een mes te zwaaien in een tuin van een woning aan de Elzenlaan in Sint Pancras. De man, duidelijk onder invloed van alcohol, bedreigde daarbij de bewoonster van de woning dood te zullen maken. Ook pleegde hij vernielingen in de tuin. Bij de komst van de politie was de man al weer op een fiets vertrokken. Hij kon echter worden aangehouden op de Bovenweg. Hij bleek twee schilmesjes en een koksmes bij zich te hebben. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De messen werden in beslag genomen.

Inbraak in winkel

Hoorn, vrijdag 21 oktober 2005

Oip vrijdagmorgen omstreeks 02.15 uur werd een inbraak ontdekt in een winkel aan het Betje Wolffplein in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door een winkelruit te vernielen. In de winkel werd met een steen een vitrinekast vernield. Hieruit werden diverse DVD- en MP3-spelers ontvreemd.

Tasjesroof

Hoorn, vrijdag 21 oktober 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 10.45 uur liep een 52-jarige vrouw uit Nibbixwoud in winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn. Zij had een tas aan haar schouder hangen. Plotseling kwam van achteren een fietser voorbij gereden. In het voorbijgaan greep hij de tas van de schouder van het slachtoffer en fietste snel weg. In de tas zaten onder anderen een portemonnee en een GSM.