Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


21 oktober 2005


Oene - Jongen betrapt bij vernielen autospiegel

Een 14 jarige jongen uit Nijbroek is donderdagavond in Oene aangehouden door een bewoner van het Duivenslag nadat de knaap op straat een spiegel van een geparkeerde auto had vernield.
Het incident vond omstreeks 21.00 uur plaats. De politie sluit niet uit dat er meerdere auto's beschadigd zijn. De jonge verdachte zal worden doorverwezen naar het preventieproject Link waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Epe - vrouw geslagen na poging tasjesroof

Een 20 jarige vrouw uit Wapenveld deed bij de politie melding van mishandeling en een poging tot diefstal van haar tas.
Zij stond donderdagmorgen (20/10) rond 07.00 uur op de Hoofdstraat ter hoogte van de Haverkampsweg toen een onbekende man haar benaderde en probeerde haar tas uit haar handen te trekken. Toen dit niet lukte gaf de man de vrouw enkele klappen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de onbekende man van ongeveer 30 jaar, gekleed in een groene regenjas met een capuchon over zijn hoofd. Voor getuigen en tips kan men bellen naar de politie in Epe via 0900-8844.


Putten - Mannen aangehouden na tanken zonder betaling

De politie heeft op donderdagmiddag (20-10) twee Polen (23 en 32) aangehouden voor het tanken zonder betaling bij een benzinestation Vanenburg op de A28 onder Putten. Het tweetal tankte rond 13.20 uur een hoeveelheid diesel en ging er toen snel vandoor in hun witte auto. Ze konden even later door de gealarmeerde politie worden aangehouden op de A28 nabij de afrit Epe/Nunspeet. Na overleg met de officier van justitie is hen een boete opgelegd.


Heerde - Politie controleert bij wegafsluiting Eperweg


De politie controleert vrijwel dagelijks op het negeren van de geslotenverklaring bij de wegwerkzaamheden voor de rotonde op de kruising Eperweg - Wezeweg/Haneweg in Heerde. Alleen voor hulpdiensten en lijnbussen is een doorgang beschikbaar.


Deze geslotenverklaring zal naar verachting tot begin november voortduren. Een omleidingsroute is duidelijk aangegeven en gedurende de werkzaamheden zal de politie blijven controleren en overtreders bekeuren. De boete bedraagt E 45,-


Harderwijk - Man met fors mes bekeurd

Een 49 jarige man uit Harderwijk is donderdagavond (20/10) bekeurd voor het bij zich hebben van een fors mes. Het mes was van dusdanige afmetingen dat het strafbaar is ingevolge de wet Wapens en Munitie. De man zat als passagier achterin een personenauto. Het mes dat naast hem lag, werd tijdens een routinecontrole door de politie gezien.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
055-5486058


---- --