Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 3.780 boetes uit bij verkeerscontroles
Datum: 21-10-2005
Tijd bericht: 14:21
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 14 t/m 20 oktober in totaal 46.972 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3.780 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeers-handhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 11.073 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen
1.037 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Belfeld, Koningslust, Tegelen en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was in Venlo op vrijdag 14 oktober op de Weselseweg: een automobilist reed daar 93 km/u waar 50 km/u de limiet is.

17 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 4 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Vijf fietsers werden bekeurd omdat ze zonder verlichting reden. 8 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 8.793 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 696 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was in Roermond op donderdag 20 oktober op het Maalbroek: een automobilist reed daar 94 km/u waar 50 km/u de limiet is.
11 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 19.961 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1304 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baexem, Nederweert, Neer, Roggel en Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was in Nederweert op maandag 17 oktober op de Rijksweg Noord: een automobilist reed daar naar schatting 110 km/u waar 50 km/u de limiet is.

165 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 105 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Twee bromfietsers werden beboet voor het rijden zonder helm en een bestuurder bleek in een niet gekeurde auto te rijden.
57 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 7.145 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 441 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Gennep, Horst, Lottum, Venray en Wanssum. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was in Venray op dinsdag 18 oktober op de Noordsingel: 96 km/u waar 50 km/u de limiet is.

109 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 77 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, vier bestuurders werden beboet voor het rijden zonder rijbewijs en acht voor het handheld bellen tijdens het rijden. 10 weggebruikers werden om diverse overtredingen beboet en 10 automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

7 Rijbewijzen in beslaggenomen

Agenten van het Verkeershandhavingsteam hebben in de week van 14 t/m 20 oktober 7 rijbewijzen in beslag genomen. Tijdens de surveillances op woensdag 19 en donderdag 20 oktober werd het team vergezeld van een camerateam van het televisieprogramma Wegmisbruikers.

Evertsoord -- Rijdend op de Midden Peelweg maandagavond omstreeks 21.00 uur viel het rijgedrag van een 59-jarige automobilist uit Helenaveen op. Bij controle van zijn snelheid bleek hij 131 km/u te rijden, waar 80 km/u de limiet is. De agenten hielden de man staande en vorderden zijn rijbewijs in.

Helenaveen -- Een 23-jarige in Evertsoord wonende automobilist werd op de Midden Peelweg gesignaleerd terwijl hij onder Sevenum met zijn auto over een verdrijvingsvlak en een voorsorteervlak naar links een aantal auto's met hoge snelheid inhaalde.
De man reed via de Midden Peelweg over de Koolweg Helenaveen in. Bij de daar plaatsvindende wegwerkzaamheden met een snelheidsbeperking van 30 km/u, reed hij met een snelheid van 97 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kessel - Een 37-jarige automobilist uit Koningsbosch werd door de agenten gevolgd omdat hij erg hard over de Middenpeelweg in de richting van de Napoleonsweg reed. De man haalde een snelheid van 137 km/u terwijl terplaatse een snelheid van 80 km/u is toegestaan. Hij werd staande gehouden en met zijn rijstijl geconfronteerd. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Dit is door de politie aan de officier van justitie gezonden, die bepalen zal wanneer de verdachte dit terug zal krijgen.

Kessel -- Een 30-jarige automobilist uit Kessel werd op de Middenpeelweg staande gehouden nadat de agenten geconstateerd hadden dat de man 54 km/u te hard had gereden. De snelheidslimiet op deze weg is 80 km/u. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Baarlo -- Een 54-jarige automobilist uit Horn werd op de Middenpeelweg staande gehouden nadat hij bij wegwerkzaamheden een vrachtwagen had ingehaald met een snelheid van 108 km/u. Door de wegwerkzaamheden gold daar een maximum snelheid van 50 km/u en reed de man dus 58 km/u te hard. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Veulen -- Een 21-jarige automobilist uit Venray is door de agenten staande gehouden nadat hij op de Lorbaan, waar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt, 129 km/u reed. Dit betekent een overschrijding van meer dan 50 km/u en dus is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Vredepeel - Een automobilist werden maandagavond omstreeks 22.30 uur staande gehouden op de Peelweg. De 52-jarige inwoner van Overloon reed met een snelheid van 135 km/u over de weg, waar 80 km/u is toegestaan.
De man werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs bij de agenten inleveren.