Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


21 oktober 2005


Zutphen - auto ontvreemd

Vanaf het terrein van een autobedrijf aan de Bettinkhorstweg in Zutphen is in de nacht van woensdag op donderdag (20/10) een personenauto ontvreemd. Het betreft een Opel Astra kenteken 54-PN-ZF.


Hall - Inbraak sportkantine

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een sportkantine aan de Dorpsstraat. Er werd een ruit geforceerd en een schotelantenne weggenomen.


Brummen - Middenstip en hoekvlaggen weg

De politie stelt een onderzoek in naar een toch wel bijzondere diefstal. Bij de voetbalvereniging aan de Knoevenoordstrat in Brummen is in de nacht van maandag op dinsdag (18/10) de middenstip van het voetbalveld weggegraven. Ook werden er enkele geel-oranje hoekvlaggen zijn weggenomen. Eén hoekvlag werd teruggevonden nabij het NS-station. Inmiddels is de eerste informatie bij de politie bekend geworden, dat zeer waarschijnlijk een groep van zo'n 10 jongeren verantwoordelijk is voor de diefstal. Hun lawaai is op straat gehoord en misschien zijn er meer getuigen die de politie behulpzaam kunnen zijn met informatie.


Zutphen - man maakt amok in winkel

De politie heeft bij een bouwmarkt aan de Pollaan donderdagavond een 55-jarige Zutphenaar aangehouden die amok maakte. De man had voor enkele honderden euro's boodschappen gedaan en bij de kassa bleek hij niet genoeg geld te hebben en weigerde zijn pinpas ook nog eens. Tijdens het shoppen was de politie al gebeld, omdat de man zich nogal vreemd gedroeg. Toen de man merkte dat hij z'n goederen echt niet mee kreeg ontstak hij in woede en greep een broodmes, dat hij in een tas had en bedreigde de agenten. Deze wisten hem te overmeesteren en brachten hem naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging.

Zutphen - eiergooiers aangehouden.
5 Zutphense tieners zijn donderdagavond bekeurd omdat zij met eieren ondermeer naar gebouwen en een auto gooiden. Bij de laatste actie op de Troelstralaan ging het goed fout, want de bestuurder bleek een agent in burger. Hij meende een steen tegen z'n auto te hebben gekregen en zette de achtervolging op de wegvluchtende tieners in. Hij kreeg er één te pakken en waarschuwde zijn collega's die het onderzoek voortzetten. Al rap waren de andere vandalen opgespoord en zij krijgen allemaal een bekuring voor baldadigheid.

Zutphen - diefstal handtas uit fietstas.
Een onbekende jongeman heeft donderdagochtend de handtas van een 62-jarige vrouw uit Warnsveld uit haar fietstas gestolen. De vrouw reed omstreeks 10.35 over de Oude Wand en werd door de jongeman met diens fiets aangetikt. Toen ze stopte zag ze dat haar handtas was gestolen, de jongeman ging er als een haas vandoor. In de tas zaten persoonlijke spulletjes van de vrouw en een portemonnee met geld.


Zutphen - hond voorkomt steekincident

De politie heeft donderdagochtend bij een flatwoning aan de Van Lochterenstraat een 23-jarige Zutphenaar aangehouden nadat hij een buurtbewoner met een schroeven-draaier wilde steken. Dit laatste werd echter voorkomen omdat de hond van de bewoner tegen de jongeman opsprong, waardoor deze uit balans raakte. Vervolgens zag men na een korte worsteling kans de jongeman uit de woning te werken en kon de inmiddels gewaarschuwde politie de man inrekenen. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de jongeman bij de flatbewoners binnengedrongen was.


Zutphen - brandje in kelder Hanzehof

Werknemers van een bouwbedrijf ontdekten op donderdag (20-10) rond 18.35 uur een brandje in de kelder van Theater- en congrescentrum De Hanzehof aan de Coehoornsingel.
Ze waren aan het werk in de nabij gelegen muziekschool en waarschuwden meteen de brandweer die de brand snel onder controle had. In de kelder lag een hoeveelheid afval ivm een verbouwing. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Zutphen - Radardetector aangetroffen

Een 57-jarige automobilist uit Baak bleek bij een controle door het Team Verkeers-handhaving een radardetector in de auto te hebben. De controle vond plaats op woensdag (19-10) rond 20.20 uur op de Den Elterweg. De detector werd in beslag genomen en de man kreeg een boete uitgereikt.


Nijbroek - Drankcontrole bij Oener Koefeesten

De politie heeft na afloop van de Oener Koefeesten op donderdag (20-10) een alcoholcontrole gehouden op de Veluwsedijk en Vloeddijk.
In totaal 35 bestuurders ondergingen een blaastest waarvan 4 bestuurders verklaarden een kleine hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Ze bliezen allen de P van Prima.


Terwolde - Twee bestuurders beboet

De politie heeft bij een snelheidscontrole op de Twelloseweg aan twee bestuurders een boete uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De controle vond plaats op donderdagmiddag (20-10). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur op een traject waar 60 km per uur is toegestaan.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --