Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 oktober 2005


Apeldoorn - Getuigen tippen politie - snorfietsdieven aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag op de Stationsstraat in Apeldoorn twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een snorfiets. Getuigen hadden het duo op de Vlijtseweg zien lopen waarbij één van hen een bedrijfsterrein opliep, een geparkeerde snorfiets pakte en daarmee wegreed. De getuigen bleven één en ander volgen en waarschuwden de politie die de beide mannen kort daarop op de Stationsstraat aantroffen. Intussen bleek dat zij de gestolen snorfiets hadden gestald in de fietsenstalling aan de Kanaalstraat. De bromfiets werd aangetroffen en kon aan de 38-jarige eigenaar worden teruggeven. Na overleg met de officier van justitie werd één van de beide mannen als verdachte aangemerkt. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt om op 5 december a.s. voor de rechter te verschijnen. De aanklacht tegen de andere verdachte, eveneens 32 jaar, werd geseponeerd.


Loenen - Auto total loss na botsing met wild

Een 23-jarige automobilist uit Eerbeek werd op de Groenendaalseweg verrast door een roedel overstekende herten waarbij er zeker twee herten werden aangereden en gedood. Het ongeval gebeurde op donderdag (20-10) rond 22.15 uur. De auto was niet bestand tegen dit natuurgeweld en raakte total loss.


Apeldoorn - Vrouw gewond na valpartij

Een 28-jarige Apeldoornse raakte gewond bij een valpartij met haar Spartamet op de Hofstraat. Het ongeval gebeurde op donderdag (20-10) rond 20.45 uur. Ze reed over een bruggetje tussen de rijbaan en het voetpad en kwam met het voorwiel terecht in een gladde metalen goot waarna ze kwam te vallen. Met een mogelijke beenfractuur werd de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Betrapt bij rijden tijdens ontzegging

Een 35-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij een politiecontrole te rijden terwijl hij een ontzegging had. De controle vond plaats op vrijdag (21-10) rond 00.30 uur op de Lange Amerikaweg. Omdat de man ook nog een boete van E 404,- had open staan werd hij aangehouden. Hij kreeg tevens een proces-verbaal voor de ontzegging.


Apeldoorn - Camper gestolen

Van woensdag op donderdag (19/20-10) werd aan de Weberlaan een camper ontvreemd met een waarde van E 25.000,-. Het voertuig was gestald op een parkeerplaats tegenover de woning. Het betreft een camper van het merk Fiat Ducato Dethlef, kleur wit, kenteken 24-VJ-KX.


Apeldoorn - Winkeldief betrapt

Een 20-jarige Apeldoorner werd op donderdag (20-10) betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. Het voorval vond plaats in een supermarkt aan de Adelaarslaan. Na verhoor en het uitreiken van een boete werd de man heengezonden.


Apeldoorn - Brand winkelpand

Bij een winkelpand op de hoek van de Schotweg en de Asselsestraat zijn op vrijdag
(21-10) twee van de drie luifels uitgebrand. De brand werd ontdekt rond 03.40 uur en meteen geblust door een passant. Ten tijde van de brand werden twee personen gesignaleerd bij de winkel. De politie is een onderzoek gestart.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --