Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 21 oktober

* VIJF AANHOUDINGEN IN ZAAK OPZETTELIJK AANRIJDEN AGENT

ROTTERDAM - In het onderzoek naar het opzettelijk aanrijden van een agent op een motor op de A15 afgelopen zaterdag, zijn donderdagavond en vrijdagmorgen vroeg vijf verdachten aangehouden. De mannen, in leeftijd tussen 19 en 25 jaar en allen afkomstig uit de regio Rotterdam Rijnmond, zijn door het Arrestatieteam aangehouden. Zij worden verdacht van meerdere strafbare feiten, gerelateerd aan deze zaak.
Drie van de verdachten werden donderdagavond rond tien uur op de Westlandseweg in Vlaardingen aangehouden. Bij de aanhouding wilde één van de verdachten er wederom met de auto vandoor en ramde hierbij twee politieauto's. Hij kon met een derde politieauto alsnog worden klemgereden en aangehouden.
Twee van de vijf verdachten zijn vrijdagmorgen rond twee uur in Kamperland, provincie Zeeland, aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het bureau en daar ingesloten. Het rechercheteam zet het onderzoek voort.


* POLITIEMAN OPZETTELIJK AANGEREDEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond 15 oktober werd op een industrieterrein in Rhoon een uitgebrande personenauto, een Honda Accord aangetroffen. Aangenomen werd dat deze auto betrokken was geweest bij een snelkraak. Uit onderzoek bleek de auto echter betrokken te zijn geweest bij het tweemaal opzettelijk aanrijden van een politieman van het korps Rotterdam-Rijnmond, die op de motor aan het surveilleren was op de rijksweg A15.
De politieman raakte door de aanrijdingen zeer ernstig gewond en werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Zijn toestand is nog steeds zorgwekkend. Hij is ook nog niet aanspreekbaar. Het rechercheteam dat deze zaak onderzoekt wil graag in contact komen met getuigen die zich nog niet hebben gemeld of personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.