Politie Limburg-Zuid

Politie en gemeente pakken dealpand aan

Heerlen 21-10-2005 - De politie heeft op donderdagavond 20 oktober 2005 in het pand Kerkraderweg 8a een onderzoek in gesteld omdat er vanuit het pand drugs zouden worden verkocht. In een kamer van het pand vonden agenten in totaal 88 gram wiet en divers verpakkingsmateriaal. De kamerbewoner, een 26-jarige man werd aangehouden. Voordat de politie het pand binnenging werden twee Heerlenaren van 17 en 21 jaar aangehouden omdat zij in het pand drugs hadden gekocht.

Aanleiding tot het onderzoek in het pand aan de Kerkraderweg was een actie die de politie eveneens donderdag hield, op en rond het Tempsplein in Heerlen in verband met klachten over drugsdealers. Bij die actie werden een harddrugdealer en twee kopers aangehouden. De dealer, een 45-jarige Heerlenaar, woonde eveneens in het pand Kerkraderweg 8a.Tijdens een onderzoek in dat pand troffen agenten buiten een 22-jarige inwoner van Bonn (D) aan die ruim 10 gram heroïne bij zich had.

Vrijdag 9 september stelde het Flexteam (Handhaving Openbare Orde&Veiligheid) van de gemeente Heerlen, in het bewuste pand ook al een onderzoek in. Dit gebeurde naar aanleiding van aanhoudende klachten van omwonenden over drugsoverlast. Hierbij werd de beganegrond (voormalige caféruimte) feitelijk gesloten i.v.m. een indicatie brandonveilig. Tevens werd een kamer in het pand direct gesloten in verband met drugsgebruik.

Alle verdachten in deze zaak werden aangehouden en voorgedragen bij Justitie voor Snelrecht. De gemeente Heerlen overweegt het pand te sluiten.