Rechtbank Leeuwarden


Woonschepen Lekkum moeten tijdelijk opzij voor witte woonark Feniks

Eigenaren moeten hun woonschepen tijdelijk verleggen om doorgang te verlenen aan de witte woonark Feniks. De bezwaren hiertegen zijn door de bestuursrechter verworpen.

De Feniks is te breed (circa 6 meter) om zonder meer de woonschepenhaven van Lekkum in te kunnen. Burgemeester en wethouders van Leeuwarden hebben daarom drie eigenaren van woonschepen de verplichting opgelegd om hun schip tijdelijk te "verhalen". Dat wil zeggen dat het woonschip losgemaakt wordt en tegen de wal wordt getrokken om zo ruimte te maken voor de Feniks. Dit "verhalen" zou uiterlijk op vrijdag 21 oktober 2005 moeten plaatsvinden.

Twee eigenaren van woonarken zijn een spoedprocedure bij de bestuursrechter begonnen. Door de bestuursrechter zijn zij echter in het ongelijk gesteld. In de uitspraak van 20 oktober 2005 zegt de rechter dat de overlast die het tijdelijk verplaatsen met zich meebrengt, niet onaanvaardbaar is.

Tijdens de zitting is door de gemeente aangegeven dat de termijn waarbinnen de eigenaren hun medewerking moeten verlenen, eventueel verlengd kan worden tot vrijdag 28 oktober 2005.

LJ Nummer

AU4741

Bron: Rechtbank Leeuwarden Datum actualiteit: 21 oktober 2005 Naar boven