Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 21 oktober 2005

Onderzoek afgerond

Met de aanhouding van drie verdachten heeft de politie het onderzoek naar een groot aantal vernielingen in Hellendoorn afgerond

Hellendoorn

In de avond/nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september vond een groot aantal vernielingen plaats in Hellendoorn. In totaal zijn 11 aangiften van gedupeerden binnengekomen. Het ging hierbij om onder meer het gooien van tuinbeits over auto's, vernieling van autospiegels en het deuken van auto's. De vernielingen vonden onder andere plaats in de Herman Kampmanstraat, A.F. Lanckerstraat en aan de Huurmansweg. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de drie verdachten, een 16-jarige jongen en twee 17-jarige jongens, alledrie woonachtig in Nijverdal. Zij zijn in verzekering gesteld en donderdag 20 oktober bij justitie voorgeleid. De twee 17-jarige verdachten raakten die nacht ook nog betrokken bij een mishandeling, die aan De Bloeven in Hellendoorn plaatsvond. In de straat was een vechtpartij ontstaan. Een 23-jarige bewoner, die hierbij meerdere keren geslagen is, heeft hiervan aangifte gedaan. De twee 17-jarige verdachten zullen zich ook hiervoor moeten verantwoorden. Proces-verbaal is opgemaakt. (05-115825, 05-115479)

Beroving

Man wordt beroofd van mobiele telefoon; politie houdt twee verdachten aan

Hengelo

Vrijdag 21 oktober werd omstreeks 04.40 uur een beroving gemeld aan het Stationsplein in Hengelo. Politieagenten troffen op genoemde locatie het slachtoffer aan, een 25-jarige Hengeloër. Hij vertelde even daarvoor door een man van zijn mobiele telefoon beroofd te zijn. De man wilde vervolgens ook nog geld, had hem tegen de muur aangedrukt en zijn jaszakken doorzocht. Op het moment dat een tweede man verscheen, die blijkbaar bij de dader hoorde, liet de man hem los. De 25-jarige zag toen kans weg te lopen en de politie te bellen. Politieagenten zochten de omgeving af en troffen op de Agonstraat twee mannen aan, die aan het door het slachtoffer opgegeven signalement voldeden. Beiden, mannen uit Hengelo van 20 en 23 jaar, werden aangehouden. Bij één van hen werd de mobiele telefoon van de 25-jarige man aangetroffen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek wordt ingesteld. (05-133512)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --