Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 21 oktober 2005

Uitgaansleven Bredase binnenstad

BREDA: Donderdagavond was het een rustige en gezellige avond in het horecagebied van Breda. Desondanks moest de politie twee wildplassers bekeuren en een tweetal binnenstadbezoekers aanhouden.

Omstreeks 00.00 uur werd op de Vlaszak een 49-jarige man uit Breda aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man fietste door de binnenstad achter een politiesurveillance aan en zorgde luid roepend en scheldend voor overlast; waarschuwingen van de surveillerende politiemensen en enkele andere binnenstadbezoekers sloeg hij in de wind. Na een bezoek aan het politiebureau kon de man in de loop van de nacht met een proces verbaal op zak weer naar huis terugkeren.
Omstreeks 2.30 uur werd een 34-jarige inwoner van Waspik aangehouden, omdat hij veel overlast veroorzaakte in de Torenstraat. Hij had het aan de stok met enkele portiers van een horecagelegenheid en ging op vordering van politiemensen niet weg. Daarop werd hij aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Na verhoor werd hij later die nacht weer in vrijheid gesteld.

Brutale berovingen mobiele telefoons

BREDA: Maar liefst drie inwoners van Breda werden donderdagavond geconfronteerd met een brutale roof of poging daartoe van hun mobiele telefoon. Op grond van locatie, tijdstip en signalement houdt de politie er rekening mee dat in twee gevallen sprake is geweest van dezelfde dader.

Omstreeks 21.15 uur werd een 17-jarige jongeman, die op zijn fiets zat te bellen aan de Terheijdenseweg aangesproken door een man, die naast hem kwam fietsen. De man zei hem dat hij zijn mobiele telefoon af moest geven, omdat hij m anders neer zou schieten. Hij greep hierbij naar zijn binnenzak. De jongeman probeerde tijd te rekken door te zeggen dat het een oude telefoon was met een slechte batterij en maakte op enig moment al fietsend meer vaart. Hierop is hij zijn belager uit het oog verloren.
Omstreeks 21.30 uur fietste een 15-jarige jongen aan de Oude Baan toen hij stopte om naar huis te bellen. Toen hij zijn mobiele telefoon weer op wilde bergen, werd hij onder bedreiging van een mes door een man gedwongen zijn mobiele telefoon af te staan. De jongen wist hierna met zijn fiets te ontkomen en schakelde thuis de politie in. Omstreeks 23.30 uur werd een 20-jarige man op de Claudius Prinsenlaan te sms-en, toen zijn mobiele telefoon uit zijn handen werd gegrist. De dader rende weg in de richting van het centrum. Het slachtoffer heeft nog een poging ondernomen hem achterna te rennen, maar moest uiteindelijk opgeven.

Alcohol vermoedelijk oorzaak van twee aanrijdingen

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Een 40-jarige Rotterdammer reed donderdagavond omstreeks 23.15 uur tegen een zogenaamde splitser op de Rijksweg A16. De man werd vanwege de harde klap, die hij had gemaakt overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht. De politiemensen, die bij het ongeval ter plaatse waren gekomen, viel het op dat de man zeer onvast ter been was en rooddoorlopen ogen had. Omdat uit de blaasproef bleek dat de man vermoedelijk te veel gedronken had, is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

BREDA: Een 57-jarige Bredase trok donderdagavond tijdens het starten van haar auto al de aandacht van een tweetal politiemensen, die aan het surveilleren waren op de Vlaszak. Toen zij tijdens het achteruit rijden bovendien tegen een andere auto aanreed, hielden zij de vrouw staande. Uit onderzoek bleek dat de vrouw veel te veel alcohol had genuttigd om haar auto te mogen besturen (810 ug/l). Zij kreeg een rijverbod van 10 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Aan de andere auto werd door de politie geen schade geconstateerd.

Zakkenrollerij

BREDA: Een 50-jarige Bredase werd donderdag aan het begin van de avond slachtoffer van een zakkenroller. De vrouw had nog betaald in een winkel op de Nieuwe Haagdijk en ontdekte korte tijd later bij de kassa van de supermarkt dat de portemonnee uit het voorvak van haar handtas was verdwenen. In de portemonnee bevonden zich enkele (bank)pasjes.

BREDA: Een 20-jarige inwoner van Raamsdonksveer werd donderdagavond op de kermis bestolen van zijn telefoon. Op een onbewaakt ogenblik werd de mobiele telefoon uit zijn broekzak gehaald.

Bezoeker milieustraat raakt zwaar gewond

BREDA: Een bezoeker van de milieustraat is vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur zwaar gewond geraakt. De man stond op het terrein aan het Spinveld achter een container om afval te lossen, toen een 34-jarige heftruckchauffeur, die de man vanuit zijn positie niet kon zien, de container verplaatste. De container kwam hierbij op de voet van de bezoeker terecht. De man is onmiddellijk per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis, waar hij werd geopereerd. De politie heeft de heftruckchauffeur meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval.

Aanrijding met letsel

BREDA: Bij een eenzijdig ongeval op de Westerhagelaan is vrijdagmorgen een Rotterdammer met zijn auto over de kop geslagen. De man raakte door onbekende oorzaak in de slip en stuitte vervolgens met zijn voertuig tegen de stoeprand. Hierop sloeg de auto over de kop. De man is op eigen kracht uit de auto geklommen en was, toen de politie arriveerde, goed aanspreekbaar. Voor alle zekerheid is in overleg met ambulancepersoneel toch besloten de man voor controle over te brengen naar het Amphiaziekenhuis.

BAVEL: Bij een aanrijding tussen twee personenautos is vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur aan de Gilzeweg een vrouw uit Bavel gewond geraakt. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het Amphiaziekenhuis. Een 35-jarige automobilist uit Gilze gaf de vrouw, die eveneens een auto bestuurde, bij het linksaf slaan geen vrije doorgang. Een aanrijding met zware schade was het gevolg.

Caravan brandt uit

BREDA: Donderdagavond werd de politie ingeschakeld voor een brand in een caravan, die aan de Kolenbranderstraat stond. Een getuige zag de vlammen en schakelde direct de hulpdiensten in. De caravan, die wordt bewoond door een echtpaar, liep echter grote schade op. De politie heeft het echtpaar, dat zich op dat moment elders in Breda bevond, geïnformeerd over het verlies. De politie houdt er rekening mee dat er sprake is van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld.

Auteur: Manon Ostendorf