Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 21 oktober 2005

Politie onderzoekt inbraak

STEENBERGEN: In de nacht van donderdag 20 oktober op vrijdag 21 oktober is er ingebroken in een bedrijf aan de Nassaulaan. Men heeft de toegangsdeur van het pand opengebroken en een hoeveelheid sigaretten weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt twee mannen aan na openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: Op zondag 16 oktober omstreeks 04.00 uur zat een 28-jarige man uit Bergen op Zoom met zijn 36-jarige vriendin uit Bergen op Zoom in een auto die geparkeerd stond op De Boulevard. Naast hen stonden twee autos, waarvan de ramen open stonden en de inzittenden aan het schreeuwen waren. De man stapte uit en vroeg wat er aan de hand was. Uit beide voertuigen stapte een man. De mannen mishandelden de Bergenaar en gooiden hem vervolgens in het nabijgelegen water. Toen de man op het droge kwam, zag hij de autos wegrijden. Hij trof zijn vriendin zwaar mishandeld aan. De vrouw heeft ernstige verwondingen overgehouden aan de mishandeling. Haar onderkaak is op meerdere plaatsen gebroken, er zijn verschillende tanden afgebroken en ze heeft diverse verwondingen over haar hele lichaam. De man hield onder andere een beenwond en een gekneusde rib over aan de mishandeling.
Door oplettendheid van het mannelijke slachtoffer, die het kenteken van één van de autos onthield, en onderzoek van de politie zijn op dinsdag 18 oktober een 19-jarige en een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor openlijke geweldpleging en zware mishandeling. Ze zijn in voorlopige hechtenis genomen en donderdag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Politie neemt aangifte op van autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van donderdag 20 oktober op vrijdag 21 oktober is er aan de Plejadenlaan een personenauto gestolen. Het gaat om een witte Volkswagen Golf met kenteken RP-TG-44. De politie heeft aangifte opgenomen en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Winkelpersoneel houdt dief aan

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Glacisstraat zag op donderdagmiddag 20 oktober hoe een man een pakje sigaretten wegnam uit een rek in de winkel en zonder te betalen de kassa passeerde. Het personeel hield de man aan en stelde de politie op de hoogte. Deze nam de 20-jarige man uit Enschede mee naar het politiebureau voor verhoor. De man gaf de diefstal toe. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie onderzoekt mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdag 20 oktober melding van een vechtpartij op de kermis op de Grote Markt. Ter plaatse trof de politie een 17-jarige jongen uit Stavenisse aan. Hij verklaarde mishandeld te zijn door drie jongens. Aanleiding voor de mishandeling is onduidelijk. De politie zal aangifte van het slachtoffer opnemen en onderzoekt de zaak.

Politie houdt mannen aan voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 21 oktober is omstreeks 02.00 uur een 32-jarige man uit Halsteren aangehouden voor rijden onder invloed. De politie gaf de man een stopteken op de Randweg Noord en nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had. De politie nam hem mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 545 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 5 uur en een bekeuring.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 20 oktober fietst een 19-jarige man uit Bergen op Zoom met drie vrienden over De Boulevard, komende uit de richting van het winkelcentum. Op een gegeven moment komt er vanuit tegengestelde richting een scooter aan met hierop twee jongens. De bijrijder schopt de 19-jarige man in het voorbijgaan tegen zijn been. De fietser en de scooter stoppen. De fietser vraagt waarom de jongen hem schopte. De passagier van de scooter mishandelt hem hierop. De dader slaat de jongen hierbij onder andere in het gezicht. Ook uit hij bedreigingen. Hierna rijdt het tweetal weg. De jongen zich voor onderzoek onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van de mishandeling.

Politie houdt twee jongens aan voor straatroof

OUDENBOSCH: De politie heeft in de afgelopen dagen twee aanhoudingen verricht in verband met straatroof. Wijkagenten kwamen de twee op het spoor. Een 16-jarige jongen uit Oudenbosch is naar aanleiding van een aantal tips uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. Hierbij verklaart hij een straatroof te hebben gepleegd. De politie ontdekt dat van deze straatroof geen aangifte is gedaan. Daarom wordt de verklaring van de jongen opgemaakt. De gedupeerde van de beroving komt bij onderzoek van een andere wijkagent naar voren. Het 17-jarige slachtoffer uit Oudenbosch geeft aan beroofd te zijn en doet alsnog aangifte. De beroving vond plaats op zaterdag 1 oktober omstreeks
01.30 aan de West-Vaardeke. Hierbij werd hij door twee passerende fietsers gedwongen te stoppen. Toen hij van zijn fiets stapte, is hij bedreigd en gedwongen tot het afgeven van een klein geldbedrag en een mobiele telefoon. De 16-jarige jongen wordt hierop alsnog aangehouden. Na verhoor kon de politie ook een 17-jarige jongen uit Oudenbosch aanhouden. Aan de hand van de verklaringen van de verdachten is de politie op zoek naar het slachtoffer van een tweede beroving. Deze is in de nacht van vrijdag 30 september op zaterdag 1 oktober gepleegd aan de Bosschendijk. Een fietser reed in de richting van de Zouavenlaan toen de twee hem tot stoppen dwongen en hem een klein geldbedrag afdwongen. Het tweetal bedreigde hem en ging er vandoor. De politie verzoekt het slachtoffer of eventuele getuigen contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Politie onderzoekt inbraak in sportkantine

RUCPHEN: Tussen woensdag 19 oktober 15.30 uur en donderdag 20 oktober 17.30 uur is er ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan de Sprundelseweg. De daders sloegen een ruit van het gebouw in en namen een plasmatelevisie weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie neemt aangifte op van openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van een openlijke geweldpleging in de wijk Kroeven-Noordoost. Op donderdagmiddag 20 oktober omstreeks 15.00 uur sprak een 70-jarige man uit Roosendaal een buurtbewoner aan op de overlast die het gezin van de man veroorzaakte. De betrokkenen leefden vanwege deze overlast al langer in onmin met elkaar. Hierop, zo verklaarde de aangever, mishandelde de buurtbewoner hem. Er ontstond een gevecht waarbij over en weer geslagen werd. Hierop mishandelden ook enkele gezinsleden van de buurtbewoner de aangever. Hij hield hieraan diverse verwondingen over en heeft zich onder behandeling van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gesteld. De politie neemt de zaak hoog op.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

NISPEN: De politie hield op vrijdag 21 oktober omstreeks 01.15 uur een 24-jarige man uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. De politie zag de automobilist slingerend over de weg rijden en gaf hem een stopteken. De man stopte en de politie nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau onderging de man een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 605 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is de man om 03.00 uur in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Op vrijdagochtend omstreeks 03.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Azurietdijk. De bewoner van het pand werd wakker van een hard geluid. Hij liep naar beneden en zag dat zijn televisie was weggenomen. De daders waren verdwenen. Ze kwamen binnen door het met grof geweld openbreken van de voordeur. In de woning zijn diverse vernielingen aangericht. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie neemt aangifte op van motordiefstal

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag 19 oktober op donderdag 20 oktober is er aan de van Gilselaan een motor gestolen. Het gaat om een zwarte Yamaha met kenteken MH-26-GY. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg