Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (21/10)

OOSTERHOUT NB, 21 oktober 2005

Politie en Arbeidsinspectie onderzoeken dodelijk arbeidsongeval bouwterrein Efteling

KAATSHEUVEL Vandaag is rond 11.00 uur bij werkzaamheden aan een nieuwe attractie van de Efteling een 55-jarige externe bouwvakker uit Breda overleden. Het slachtoffer was bezig met het storten van beton toen het dak waarop hij stond door nog onbekende oorzaak instortte. Hierdoor viel de bouwvakker ca 4 meter naar beneden.

De hulpverlening kwam snel op gang. Brandweer, ambulance en medisch team van de Efteling waren snel ter plaatse. Direct daarna arriveerden de brandweer van Kaatsheuvel, politie, GGD en een traumahelikopter. Het slachtoffer is ter plekke overleden aan zijn verwondingen. De Technische Recherche van de politie en de Arbeidsinspectie stellen een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval in.

Politie onderzoekt brandstichting

OOSTERHOUT: Vannacht hebben vandalen tussen 02.00 en 02.45 uur brand gesticht bij het verzorgingshuis Oosterheem aan de Hoefakker. De daders hebben een parasol schuin tegen de muur aangezet. Men heeft vervolgens wat kranten in een plantenbak gedaan en vervolgens heeft de brand aangestoken hierdoor is de parasol gaan branden. Er is roetschade ontstaan aan het kozijn, de muur, de ruit. Naast de parasol stond een houten vogelhuisje op een houtenvoet, Men heeft het vogelhuisje losgeschroefd en enkele meters verderop verplaatst. Hier is geen schade aan De nachtdienst van het verzorgingshuis wist het brandje zelf te blussen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie neemt aangifte op van winkelinbraak

OOSTERHOUT: Gisteravond of vannacht is ingebroken in een winkel op de Keiweg. De inbraak werd vanmorgen om 07.30 uur ontdekt. De inbrekers zijn op een plat dak geklommen en hebben daarna een raam open gebroken. De gehele zaak is doorzocht. Men heeft de kluis gevonden en deze open gebroken. Er is een bedrag (het wisselgeld) van enkele honderden euros gestolen.

Vrouw collecteert voor Pakistan zonder vergunning

OOSTERHOUT: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.30 uur in een flat aan het Paterserf een 33-jarige vrouw aangetroffen die daar aan het collecteren was zonder de vereiste vergunning. De vrouw, die van Pakistaanse afkomst is, vertelde dat ze het gecollecteerde geld zo doneren aan giro 800800 van de landelijke hulporganisaties. Het idee om te collecteren was spontaan bij haar opgekomen omdat er familie in het rampgebied woont. Ze had echter niet aan een vergunning gedacht. De politie twijfelt aan haar goede bedoelingen en zal de zaak voorleggen aan justitie, het geld in de grote witte collectebus die de vrouw met zich voerde, 21 euro, is in beslag genomen.

Oosterhoutse politie bekeurt 262 snelheidsovertreders

OOSTERHOUT / Den Hout: Bij een snelheidscontrole heeft de politie gisteren 262 overtredingen vastgelegd. De hoogst gemeten snelheid was 82 km /uur op de Vrachelsestraat in Den Hout. De resultaten waren verder als volgt

OOSTERHOUT, St. Antoniusstraat (50 km)
Van 09.45 uur tot 11.45 uur
Aantal passanten : 1598
Overtredingen : 29
Hoogste snelheid : 66 km p/u

OOSTERHOUT, Slotlaan (50 km)
Van 12.00 uur tot 14.00 uu
Aantal passanten : 789
Overtredingen : 131
Hoogste snelheid : 75 km p/u

DEN HOUT, Vrachelsestraat (50 km)
Van 14.35 uur tot 16.35 uur
Aantal passanten : 451
Overtredingen : 102
Hoogste snelheid : 82 km p/u

Onbekende dader plundert rekening bejaarde

OOSTERHOUT: Een 72-jarige vrouw woonachtig in Oosterhout Zuid heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie Oosterhout dat er de afgelopen weken 5800 euro van haar girorekening is opgenomen. De dader heeft vermoedelijk kans gezien afschriften te stelen uit haar brievenbus, want zij had er de laatste maand geen meer ontvangen. Vervolgens heeft de dader op haar naam girotel aangevraagd en ook de afschriften met de activeringscode weten te onderscheppen. Daarmee heeft hij het geld getransfereerd. Ook had de dief een creditcard aangevraagd. Dit is echter bij een poging gebleven. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vijf bonnen bij controles in Gilze

GILZE: De politie van Gilze heeft gisteravond op de Kerkstraat tijdens een verkeerscontrole vijf bonnen uitgedeeld. Dit waren bekeuringen voor het niet dragen van de gordel, het rijden zonder rijbewijs, het rijden met een kapotte voorruit, vervallen APK en het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder kaart.

Politie speurt naar daders inbraak

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 04.00 uur tevergeefs met hond nog gespeurd naar twee jongens die een ruit van een bedrijfspand aan de Dokter Kuyperlaan hadden vernield. Getuigen hadden de daders zien wegrennen over het grasveld.

Onderdelen van autos gestolen

WAALWIJK: Dieven hebben de nacht van 19 op 20 oktober van drie autos onderdelen gestolen. De wagens stonden geparkeerd op het buitenterrein van een bedrijf aan de van Andelstraat. Het gaat om een dashboard, een stuurairbag en van twee autos de koplampen met Xenon lampen. Er is vandaag aangifte gedaan.

Politie pakt rijder onder invloed

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vannacht omstreeks 01.50 uur op de Maasdijk een 50-jarige Oosterhouter aangehouden die zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man reed al slingerend over de weg en werd daarom aan de kant gezet. Hij blies 665 ugl wat overeenkomt met 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Brand en diefstal bij bedrijf in Hank

HANK: Vannacht werd omstreeks 01.45 uur een brand gemeld bij een bedrijf aan de Buitendijk. Ter plaatse bleek een toiletunit in brand te staan. Verder was er ingebroken in een bouwkeet. Uit de keet wordt elektrisch gereedschap en een computer vermist. De brand weer heeft de brand geblust. Vermoedelijk zijn de diefstal en de brandstichting het werk van een en dezelfde persoon. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Woordenwisseling loopt uit op mishandeling

SLEEUWIJK: Een 29-jarige vrouw uit Sleeuwijk heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door een 30-jarige plaatsgenoot. Het incident heeft plaats gevonden nabij paardenstallen aan het Transvaal. Het slachtoffer had ontdekt dat de dochter van de verdachte haar handschoenen gebruikte en had hierover opmerkingen in de richting van zowel de dochter als telefonisch haar moeder gemaakt. Hierop was de 30-jarige vrouw verhaal komen halen, waarbij volgens aangever de verdachte haar bij haar hoofd vastpakte en meerdere kleren in het gezicht sloeg. Het slachtoffer heeft daarop uit zelfverdediging terug geslagen. De 30-jarige plaatsgenoot, die ook aangifte wilde doen, erkende dat zij de eerste duw had gegeven, maar vond het niet terecht dat zij nu als enige als verdachte werd aangemerkt omdat zij ook slaag had gehad. De politie maakt proces-verbaal op.

Vier autos betrokken bij verkeersongeval rijksweg A 27

RAAMSDONKSVEER: Vanmiddag heeft omstreeks 14.00 uur een verkeersongeval plaats gevonden op Rijksweg A-27, net voorbij Hooipolder. Het betrof een kop staart botsing met vier autos. Een 55-jarige vrouw uit Werkendam bevond zich in de derde auto. Zij zat bekneld en had veel pijn in haar rug. De Oosterhoutse brandweer heeft haar uit de auto geknipt waarna ze door de GGD is vervoerd naar het Beatrix ziekenhuis in Gorichem. De aanrijding zou mede veroorzaakt zijn door een 29-jarige man uit IJmuiden.

Auteur: Willem van Hooijdonk