Persberichten vrijdag 21 oktober

's-Hertogenbosch 21-10-2005

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

s-Hertogenbosch
In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Zuid Willemsvaart twee broers (19 en 21 jaar) in hun woonplaats aangehouden voor openlijke geweldpleging en wederspannigheid. De 21-jarige broer had even daarvoor op de Parade een 24-jarige Bosschenaar geslagen, waarna over en weer klappen zijn gevallen. Beiden liepen hierbij verwondingen op in het gezicht en moesten naar het ziekenhuis. Daar kwam het tot een confrontatie tussen de 19-jarige broer en het 24-jarige slachtoffer. De politie trachtte de partijen te scheiden, maar de 19-jarige wist niet van ophouden en is vervolgens aangehouden voor wederspannigheid. De broers zijn ingesloten voor nader verhoor.

ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagavond een 52-jarige man aangehouden in zijn woonplaats op de Kempenlandstraat. De man had even daarvoor met zijn bus een aanrijding veroorzaakt. Toen de politie ter plaatse kwam en de man controleerde, bleek dat hij veel te veel alcohol gedronken had, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
-----
s-Hertogenbosch Op de Zuid Willemsvaart heeft de politie donderdagavond een 28-jarige man uit Rosmalen aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol. De politie zag de man op zijn snorfiets tegen een verkeerslicht aan vallen. Toen de agenten de man controleerden, bleek dat hij veel te veel alcohol gedronken had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van tien uur.

-----
Oss De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 39-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden op de Kantsingel. De Ossenaar bleek onder invloed van alcohol en drugs (cocaïne). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

-----
Boxmeer - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-jarige automobilist uit St. Anthonis aangehouden. Hij had te veel alcohol genuttigd om nog auto te rijden. De man werd staande gehouden op de Spoorstraat in Boxmeer. Hij is heengezonden met een proces verbaal en kreeg een rijverbod van een uur.

-----
Veghel - Op het Heilig Hartplein in Veghel hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige inwoner uit die plaats aan, omdat hij te veel alcohol had gedronken om auto te rijden. Hij is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod van twee uur.

WINKELDIEFSTAL

Drunen
De politie heeft donderdagmiddag op de Hugo de Grootstraat een 64-jarige vrouw uit Waalwijk aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw had getracht twee pantys van 8 euro per stuk te stelen, maar werd betrapt. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.
-----
s-Hertogenbosch Donderdagavond heeft de politie in een winkel aan de Arena twee meiden uit Schijndel van 15 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden geprobeerd sieraden te stelen met een totale waarde van 16,70 euro, maar werden betrapt. Tegen de meiden is proces-verbaal opgemaakt.

IN BEZIT VAN HARDDUGS

Uden

- De politie heeft donderdag in de namiddag een 16-jarige inwoner van Uden aangehouden op het Beatrixhof in zijn woonplaats. De Udenaar werd tijdens surveillance in burger opgemerkt. Toen hij de politie zag, probeerde hij een zakje met -naar later duidelijk werd- witte poeder te verstoppen. Hierop werd hij aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat het zakje 5 gram cocaine bevatte. Hij is na verhoor heengezonden.

GEEN VISUM

Uden

- Omdat een 29-jarige man zonder vaste woon en/of verblijfplaats geen visum kon tonen, is hij donderdagmiddag in het Udense gemeentehuis staande gehouden en daarna ingesloten. De man wordt overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

VERKEERSONGEVAL LETSEL

Erp
Op de kruising Veghelsedijk-Jonkerveld heeft vrijdagochtend een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje uit Erp gewond raakte. Het slachtoffer wilde op genoemde kruising met haar fiets oversteken en zag de naderende auto van een 35-jarige man uit Gemert over het hoofd. Deze reed over de Veghelsedijk in de richting van Veghel. Het slachtoffer botste al fietsend tegen de bumper en rechtervoorkant van de auto. Het slachtoffer viel en raakte gewond aan haar knie en bekken. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

MAN ONWEL GEWORDEN

Boxmeer Vrijdagmiddag is op de snelweg A73 een nog onbekende man achter het stuur onwel geworden. Het slachtoffer reed met zijn auto in de richting van Nijmegen. Ter hoogte van Linden werd hij onwel. De politie zette het verkeer stil zodat de traumaheli kon landen. Na twintig minuten werd de A73 weer vrijgegeven. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.