Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 21-10-2005

Opvallende aanhanger gestolen
MEPPEL De opvallende aanhanger van een 43-jarige inwoner uit Giethoorn is gestolen. De man deed donderdag aangifte bij de politie. Het gaat om een aanhangen met een as van ongeveer 3 bij 6 meter. De aanhanger is zelf gebouwd en heeft rondom bruine schotten, met de tekst De beurs. De wagen werd gebruikt als podium. De geschatte waarde komt rond de 1000,- uit. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk hebben mensen deze aanhanger gezien. U kunt contact met de politie opnemen via 0900-8844. (05-191310)

Omgeslagen aanhanger: 1 koe dood
DIPHOORN Op de landweg Diphoorn is vrijdagmorgen een aanhangwagen met zeven koeien omgeslagen. De tracktor met aanhanger reed over de landweg en moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto. Bij de manoeuvre is de koppeling van de aanhanger gebroken, deze kwam op zijn kant terecht. De brandweer heeft samen met omstander zes koeien uit hun benarde positie weten te bevrijden. Eén koe overleed na het ongeval.

Onderzoek na bedreiging
ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar een bedreiging. Donderdagavond hebben twee jongens (13, 14 jaar) uit Assen zich bij de politie gemeld. Het tweetal werd donderdagavond aangesproken door twee jongens op de Oudestraat. Deze jongens wilden een mobiele telefoon afpakken en hebben dreigende taal gesproken. De politie heeft een signalement van de twee verdachten:

* jongen, ongeveer 15 jaar, +/- 1.60 m, licht getinte huidskleur, droeg een beugel (gebit) boven en onder en kapsel: kaal.
* jongen, ongeveer 15 jaar, 1.70m,licht getinte huidskleur, droeg een jas met capuchon.

Mensen die informatie hebben over deze zaak kunnen via 0900-8844 in contact met de politie komen. (05-191317)

Politie voert controle uit
ZUIDWEST DRENTHE De politie heeft donderdagmiddag op zes verschillende plaatsen gecontroleerd in Zuidwest Drenthe. Daarbij werden 15 bekeuringen uitgeschreven en werd verschillende kregen gewaarschuwd. Zes keer werd met de lasergun geconstateerd dat de snelheid werd overtreden. Vijf bestuurders droegen geen gordel. Verder kregen verschillende bromfietsbestuurders bekeuringen voor onder andere het niet dragen van de helm, rijden zonder bromfietscertificaat en het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs. De politie heeft gecontroleerd in Ruinen op de Leeuwte, in Echten op de Ruinerweg, in Zuidwolde op de Meppelerweg, Ommerweg en Oosterweg. In Hoogeveen werd de controle gehouden op de straat Alteveer.(05-191302)

Drentse bestuurders verstandig

HOOGEVEEN Ook controleerde de politie donderdag op alcoholgebruik op de Dr.G.H. Amshoffweg. Aan 94 bestuurder werd gevraagd om de blaasproef af te leggen. Een 40-jarige bestuurder uit Hoogeveen had te veel gedronken, met 455 µg/l (1 promille).)
EMMEN Conclusie van alcoholcontrole: de bestuurders zijn verstandig en gaan niet met alcohol op achter het stuur. In de Weerdingestraat is donderdagavond een kleine alcoholcontrole gehouden van 20.00 tot 20.30 uur. De 53 automobilisten deden een blaasproef. Op vrijdagmorgen is opnieuw gecontroleerd aan de Weerdingerstraat en nu ook op de Boslaan. Deze keer hebben 140 automobilisten de blaasproef gedaan. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.(05-191331)

Politie geeft instructie aan verkeersouders
SCHOONEBEEK De politie heeft donderdagavond een aantal verkeersbrigadiers instructie gegeven. Na het theoretische deel is in de praktijk geoefend op de Europaweg. De oefening werd in het donker gehouden omdat we weer richting wintertijd gaan en de brigadiers, s morgens in het donker werken. Alle brigadiers zijn geslaagd. (05-191389)

Technische Recherche doet onderzoek na brand
ODOORN De kantine van de ijsvereninging is donderdag afgebrand. Door de technische recherche van de politie is vrijdagmorgen begonnen met het technisch onderzoek. Donderdagavond rond kwart voor tien kreeg de politie de melding dat er brand was in de kantine van de ijsvereniging aan de Schaapstreek. De kantine is volledig afgebrand als de politie ter plaats komt. De brandweer kon alleen nog nablussen. Om de oorzaak van brand te achterhalen is een technisch onderzoek gestart. (05-191351)

Automobiliste neemt binnenbocht
COEVORDEN Een schouder uit de kom was het gevolg van een aanrijding voor een 55-jarige inwoner van Coevorden. De man reed woensdagmorgen met zijn fiets over de Nordhornerstraat richting de T-kruising met de EEG-laan. Er komt hem een bestelauto tegemoet. Op hetzelfde moment draait een 27-jarige autobestuurster uit Coevorden vanuit de EEG-laan de Norhhornerstraat op, zij wil voor de bestelauto langs en neemt daarbij de binnen bocht. De fietser ziet de vrouw over het hoofd, een aanrijding is het gevolg. (05-191379)

Vlag de scholen zijn weer begonnen gestolen

ERM/ SLEEN/ AALDEN Drie vlaggen van 3VO met de tekst: de scholen zijn weer begonnenzijn ontvreemd. De vlaggen hingen in Sleen op de hoek van de Bannerschultestraat-Molenesweg, in Erm op de hoek Bakkersteeg- Oude Rijksweg en in Aalden langs de Aelderstraat. Buurtonderzoek leverde nog geen resultaat op. (05-191/377/401/409)

Geen voorrang verlenen

HOOGEVEEN Een 72-jarige fietser uit Hoogeveen vergat donderdag aan het eind van de middag om voorrang te verlenen aan een bromfiets die van rechts kwam. Door de val brak de fietser zijn enkel. De man reed over de Ericalaan richting de kruising met de Anemoonstraat. De 16-jarige bestuurder van de bromfiets zag hij te laat. De man werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. (05-191303)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.