Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 21 oktober 2005

Provincie Groningen 21-10-2005 -

Groningen: ongeval met letsel
Een 48-jarige vrouw uit Groningen is donderdagochtend op de kruising Oude Kijk Int Jatstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw kwam met haar fiets te vallen, omdat een andere fietser haar hand niet uitstak. Het slachtoffer moest met arm- en heupletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie maakt van het ongeval een rapportage op.

Groningen: fietser gewond na aanrijding
Een 88-jarige man uit Groningen is donderdagochtend op de kruising Laan Corpus den Hoorn met de Sportlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Door een 73-jarige automobilist uit Groningen werd aan de bejaarde man, rijdend op zijn fiets geen voorrang verleend. Het slachtoffer moest met heupletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie maakt van het ongeval een rapportage op. De politie heeft de fiets van het slachtoffer naar zijn huisadres gebracht.

Garrelsweer: automobilist onder invloed
De politie heeft vrijdagmorgen om 8.45 uur een automobilist uit Delfzijl aangehouden die flink onder invloed van alcohol verkeerde. De man reed over de Provincialeweg vanuit de richting Groningen in de richting Delfzijl. Ter hoogte van Garrelsweer haalde hij gevaarlijk in. Tevens zag de achter hem rijdende politiesurveillance dat hij slingerend reed. Toen hij aan de kant werd gezet bleek hij flink onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau werd dat bevestigd aan de hand van de alcoholanalyse. Hij had bijna 2 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Volgens zijn verklaring had hij donderdagnacht behoorlijk gedronken, maar was op een gegeven moment overgegaan op frisdrank. Tevens had hij enkele uren extra gewacht voordat hij met de auto huiswaarts keerde. Desondanks viel de meting nog hoog uit. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: verlichtingscontrole
De politie heeft vrijdagmorgen op de Hoofdstraat in Hoogezand een verlichtingscontrole gehouden onder fietsers. In 8 gevallen bleek de verlichting onvoldoende te zijn. De betreffende fietsers kregen een bekeuring.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Vlagtwedde , Wedderstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 85, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Veendam , Jakob Bruggemalaan : aantal geregistreerde voertuigen: 95 , aantal overtredingen: 0, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Een uitstekend resultaat.
Delfzijl, N991: aantal geregistreerde voertuigen: 572, aantal overtredingen: 4, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.