Gemeente Den Haag

oktober (2005)
Wethouders Van Dijk en Heijnen openen de Salon en het Cultuurmenu 2005-2006 (21 oktober)

Op maandag 24 oktober (10.00 uur) wordt de Salon geopend, de nieuwe educatieve ruimte van het Haags Historisch Museum. Tegelijkertijd gaat ook het Cultuurmenu 2005-2006 voor het primair onderwijs van start. De Haagse wethouders Else van Dijk-Staats en Pierre Heijnen verrichten samen de openingshandeling voor beide activiteiten.

De Salon
De Salon is de nieuwe educatieve ruimte van het Haags Historisch museum. In de historische salon zijn de meest moderne technische snufjes verwerkt. De ruimte biedt alle mogelijkheden voor (kinder-)activiteiten en museumlessen. Op zolder is een speciale kindertentoonstelling over Den Haag rond 1900. Een 'verdwenen-geluiden-quiz', de automobiel en de poepdoos bij de hofjeswoningen roepen de sfeer op van toen. Door zelf activiteiten te ondernemen, ontdekken de kinderen het leven van honderd jaar geleden.

Cultuurmenu 2005-2006
Maandagochtend wordt ook het startsein gegeven voor het Cultuurmenu 2005-2006. Acht Haagse musea hebben dit Cultuurmenu samengesteld om Haagse leerlingen in schoolverband vaker de kans te geven naar verschillende musea te gaan.. Door elk jaar een andere museum te bezoeken met de school, maken de kinderen kennis met de rijkdom aan cultureel erfgoed en de grote verscheidenheid aan musea in Den Haag.