Politie Limburg-Noord

Politie houdt 29 dronken bestuurders aan
Datum: 21-10-2005
Tijd bericht: 17:45
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de weken van 7 t/m 21 oktober in totaal 27 automobilisten en 2 bromfietsers proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken.

De controles zijn gehouden in: Swalmen (1), Maasbracht (1), Roermond (1), Horn (1), Grathem (1), Horn (1), Nederweert (1), Weert (8), Ijsselstein (1), Oostrum (1), Castenray (1), Milsbeek (1), America (1), Venray (1), Venlo (4), Tegelen (1), Blerick (1), Maasbree (1), Beringe (1), Bergen (1), Arcen (1). De bestuurders kregen rijverboden tussen de 1 en 10 uur.

Nederweert - De politie heeft maandagnacht, 18 oktober, rond 03.00 uur op de Boolderdijk een 50-jarige bestuurder uit Noordwijk aangehouden. De man was op dat moment bezig met zijn auto uit een naast de weg gelegen greppel proberen te rijden. Toen de politieagenten hem aanspraken, merkten ze dat de man vermoedelijk alcohol had gedronken. Een blaastest op straat bevestigde dat vermoeden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 785 ug/l wat hem een rijverbod voor 9 uur opleverde. De auto moest uit de greppel getakeld worden. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Arcen - De politie heeft zondagochtend, 9 oktober, rond 08.30 uur 38-jarige man uit Polen aangehouden. Een voorbijganger meldde dat er een personenauto stilstond op de rijbaan van de N271. De politie ging poolshoogte nemen en troffen de verdachte slapend in zijn auto aan. De auto was aan de voorzijde beschadigd. Uit onderzoek bleek dat de man eerder die nacht tegen een boom was gereden op de Lingsforterweg. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 835 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Hij kon zich niets meer van de aanrijding met de boom herinneren. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of een bloedproef.